Arbeidsliv

Er du villig til å gi opp de tingene som holder deg tilbake?

18 ting du må gi opp for å oppnå det du vil

Publisert Sist oppdatert

Nøkkelen til suksess handler like mye om hva du må gi opp som hva du ønsker å oppnå, mener forfatter Brianna Wiest.

Er du villig til å gi opp sene kvelder ute på byen til fordel for sene arbeidskvelder?

Er du villig til å ikke lytte til usaklig kritikk? Er du villig til å lytte til konstruktiv kritikk?

Er du villig til å slutte å tvile på deg selv og slutte å ta i bruk unngåelsetaktikker?

Kanskje viktigst av alt, er du villig til å leve slik andre ikke gjør slik at du kan leve slik andre ikke klarer?

Wiest skriver i Forbes om 18 ting du må gi opp for å få til det du faktisk vil.

Frykten for det ukjente

Ingenting i livet er sikkert. Det finnes ingen garantier.

Å bygge din egen virksomhet, gå i gang med et sideprosjekt eller prøve en helt ny karriere betyr ikke nødvendigvis at du omdirigerer deg fullstendig fra et trygt sikkerhetsnett til det ukjente.

Det betyr at du anerkjenner at sikkerhet i stor grad er en illusjon og at det å klamre seg til den, vil til slutt bare holde deg tilbake.

Ignorere følelser

Sinne forteller deg når du føler deg maktesløs. Angsten forteller deg at noe i livet ditt ikke er i balanse. Frykten forteller deg hva du bryr deg om. Apati forteller deg når du er utbrent.

Dine følelser er ikke tilfeldige. De fungerer som budbringere. Dersom du vil noe sted i livet, må du lære deg å lytte til følelsene for å forstå hva du virkelig trenger.

Late som problemer ikke eksisterer

Lag et regneark for gjelden din. Skriv en liste med vaner du vet er skadelig for helsen din og reflekter over det ubehaget de hjelper deg med å unngå.

Tenk på menneskene i livet ditt som du skylder en unnskyldning. Reflekter over hva som må til for å forandre livet ditt. Vær ærlig med deg selv. Å stikke hodet i sanden gjør bare situasjonen verre.

Unngå ubehag

Alle har dårlige vaner som blir utviklet som håndteringsmekanismer som holder deg tilbake fra potensialet ditt. Det du prøver å gjøre er å unngå ubehag.

Mange mennesker bygger livene sine rundt det som får dem til å føle seg rolige uten å innse at unngåelsemekanismene bare er en rask løsning til selvtilfredshet, men faktisk kan føre til langvarig angst.

Dine mest usunne vaner

Ekte suksess er en helhetlig ting, og det kommer ikke til å skje dersom du føler deg som dritt hele tiden.

Det er urealistisk å anta at du aldri vil bli servert et glass vin igjen, så heller en å prøve å eliminere alt som ikke er helt sunt for deg, identifiser dine verste vaner og arbeid med dem mens du tillater deg selv andre utskeielser her og der.

Det handler ikke om å oppnå fullkommenhet, det handler bare om å legge til rette for helsen din, slik at du kan komme deg ut av dine egne fastlåste mønstre.

Offermentalitet

Din bakgrunn definerer ikke livet ditt. Dine nåværende omstendigheter definerer ikke livet ditt. Det eneste som definerer livet ditt er det du velger å gjøre som motsvar på dem.

Alle har møtt på problemer i livet, noen definerer seg selv ut i fra dem, andre handler på tross av dem. Din fortid vil bare være din fremtid dersom du lar det bli det.

Unnskyldninger

Det er greit å skulle forklare hvorfor du ikke er der du ønsker å være i livet. Men du må også innse at å rettferdiggjøre det ikke vil få deg dit noe raskere. Enten gjør du noe med saken, eller så gjør du ikke det.

Enten kaster du bort tiden på stagnasjon, eller så er du ærlig om hvor du befinner deg og gjør endringer. Det å lage unnskyldninger for deg selv gjør bare at du midlertidig føler deg bedre om hvorfor du ikke gjør det du vet du vil og hvor du trenger å være.

Hjelpeløshet

Når folk har møtt på mange utfordringer i livet begynner de selv å tro at de er maktesløse og stopper opp å prøve å endre sine egne omstendigheter.

Lær deg å ta kontroll over flere aspekter ved livet ditt.

Forsvare problemene dine

Hvis noen gir deg råd til hvordan du kan løse et problem som du har klaget over en stund, svarer du da at vedkommende ikke forstår problemene dine eller vurderer du løsningen?

Vurder hvorfor du forsvarer dine egne problemer mer enn du vurderer en potensiell løsning.

Distraksjoner

Alt som ikke hjelper deg med å bygge det livet du ønsker, er bare distraksjoner. Enten det betyr å binge en hel Netflix-serie, omorganisere klesskapet ditt eller sosiale forpliktelser. Eliminering av distraksjoner er absolutt avgjørende.

Trangen til å bli likt

Det finnes ikke et mennesker som er likt av absolutt alle. Stort sett har grunnen ikke noe å gjøre med vedkommende i det hele tatt.

Du kommer til å bli likt av noen, elsket av andre, kritisert av en håndfull og mislikt av noen, uavhengig av hva du velger å gjøre med livet ditt. Derfor er det mest fornuftige du kan gjøre, er å gjøre det du vil, uansett hvordan andre vil reagere.

Prøve å gjøre alt selv

Du er ikke meningen at du skal ta på deg alle roller og ansvar i livet ditt. Suksessrike mennesker føler ikke at de må gjøre alt selv, de ansetter de rette menneskene og omgir seg med eksperter som kan håndtere de problemene som du ikke er best rustet til.

Du er ikke et sterkere menneske fordi du nekter å stole på andre, du tapper bare deg selv for energi og svekker ditt eget potensial.

Motstand

Du må tørre å bevege deg utenfor komfortsonen din og prøve noe nytt. Dersom du kommer opp med flere unnskyldninger enn du produserer, er dette et problem som må adresseres.

Du må lære å møte opp og gjøre arbeidet i stedet for å ty til unnskyldninger som «jeg føler ikke helt for det». For mye tvil betyr at du ikke er på den riktige veien enda.

Ta snarveier

Å bygge noe som er varig og meningsfylt vil ikke skje over natten. Reell endring skjer gradvis og du bør ta for deg en vane om gangen. I stedet for å bygge opp nok viljestyrke til å endre noe 100 prosent fokuser på hvordan du kan endre 1 prosent hver dag. Over tid vil innsatsen bli sammensatt.

Vente til «du føler for det»

Motivasjon er ikke noe du venter på, det er noe du bygger. Lidenskap har kanskje indikert hva du ønsker å gjøre i livet, men det kommer ikke til å være det som driver deg gjennom lange arbeidsdager og vanskelige situasjoner som gjør at du bare ønsker å gi opp.

For å oppnå målene dine trenger du prinsipper og vaner. Det vi føler sterkt om definerer ikke våre liv, det er hva vi gjør hver dag som gjør det.

Frykten for å mislykkes

Frykt for å mislykkes gjør deg ikke mer vellykket, det holder deg bare tilbake. Det gjør deg uvillig til å ta sjanser, bevege deg bort fra situasjoner du ikke ønsker å være i eller endre omstendighetene dine.

Fiasko er en læringsmulighet. Det er livet ditt som forteller deg hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

Misunnelse

Måten du omtaler de som har oppnådd det du ønsker, vil enten gjøre det mulig for deg eller hindre deg i å oppnå det selv.

Hvis vi begynner å poengtere feilene til de vi misunner fordi vi innerst inne skulle ønske vi hadde det livet de har, begynner vi til slutt å assosiere det å ikke være godt likt med suksess. Du setter deg selv opp for selvsabotasje. Jo mer du dømmer andre, jo mer plasserer du seg selv i en boks.

Vente til omstendighetene endrer seg

Det kan være fristende å tro at når vi har oppnådd en ting eller oppnår en viss dose suksess, at livet vil forandres og vi vil føle oss bedre. Realiteten er at livet utfolder seg fra innsiden og at det ikke forandrer seg selv om ytre forhold gjør det. Vår egne forhold endres når vi selv gjør det.

Powered by Labrador CMS