Arbeidsliv

Del kunnskap og ta styringen på mindre prosjekter, er rådet fra amerikansk ekspert.

Bli en attraktiv introvert på arbeidsplassen

Publisert Sist oppdatert

I arbeidslivet blir man ofte belønnet for å være engasjert, og vise det. Introverte har derfor lett for å bli misforståtte og oversette på en arbeidsplass, med sin ofte fokuserte arbeidsstil og analytiske evner.

Men det finnes grep introverte kan ta for bedre å bli lagt merke til og få den anerkjennelsen de fortjener.

Det finnes nemlig andre metoder for å spre sin egen innsats enn ansikt-til-ansikt, skriver psykiater Jean Kim i et innlegg hos Psychology Today.

Del kunnskap

Oppmerksomhet kan være skummelt for den introverte, skriver Kim, man trenger ikke alltid å være i rampelyset for å dele av sin egen kunnskap og sine egne ideer.

En introvert bør bruke egenskapene sine til å finne smarte løsninger på utfordringer og problemer, og dele disse ideene med resten av organisasjonen. I tillegg bør de gjøre seg selv tilgjengelige for kolleger når de trenger hjelp til problemer som de ikke greier å løse selv.

Man må ikke hoppe opp på bordet for å vise fram egenskapene sine. Kunnskap i seg selv kan være nok, og ryktet om hvem som kan mye sprer seg raskt, skriver Kim.

Ta styringen

Det er naturlig for introverte å unngå lederroller hvor man får mye oppmerksomhet. Det er ikke nødvendigvis det smarteste, mener Kim.

Å lede et prosjekt krever ikke alltid en karismatiker, men en problemløser og en som lytter til teammedlemmene. Dette er egenskaper som introverte ofte innehar. Spesielt introvertes evne til å lytte og ikke overkjøre andre blir satt stor pris på av kolleger, skriver hun.

Bruk alternative kommunikasjonsformer

Det finnes andre måter å kommunisere på enn ansikt-til-ansikt eller framfor store forsamlinger. Hvis dette er ubehagelig kan man som introvert bruke chat eller epost til å spre kunnskap og ideer, uten at dette føles unaturlig eller rart, skriver Kim.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS