Arbeidsliv

Er du alltid sent ute? Dette er signalene du sender til arbeidsgiver og kollegaer.

Disse signalene sender personer som alltid er sent ute

Alle har en kollega eller ansatt som er notorisk forsinket.

Publisert Sist oppdatert

Grunnlegger av Vanderbloemen Search Group, William Vanderbloemen, skriver i Forbes om de seks verste typene og hvilke signaler de sender ut ved å være sene.

«Folk forstår de enorme konsekvensene det kan ha å være forsinket. Når jeg er sent ute, sender det ut negative signaler om meg som person til resten av forsamlingen,» skriver Vanderbloemen.

Han tar for seg seks veldig irriterende typer.

Den dramatiske

Alle kjenner personen. Han eller hun som kommer løpende inn på møte med vått hår og panisk oppførsel etter at forsamlingen allerede har ventet en god stund.

Signalene som blir sendt er: «Jeg er drama». Denne type forsinkelse tyder på at livet til vedkommende er kaotisk.

Personen er i konstant drama-modus. Ingen arbeidsgivere ønsker drama på arbeidsplassen. Faktisk ønsker de fleste ansatte som er rolige.

Narsissisten

Har du noen gang sett en person komme spankulerende inn i et møte og ikke innse at de selv er sent ute?

«Hva er det alle dere venter på?» spør gjerne vedkommende.

Man måler det som er viktig for oss. Hvis du tar det ekstra skrittet for å rekke møtet, kommuniserer du aktivt at du respekterer tiden til andre mennesker. Motsatt kan det at man hele tiden er forsinket, sende ut signaler om at man har et selvabsorbert selvbilde. En slik type holdning er vanskelig å endre.

Aldri beklager seg

Noen mennesker valser bare inn i et møte og later som om ingenting har skjedd.

Denne type oppførsel roper tydelig og klart: «Jeg bryr meg ikke». Å være i tide viser at du kan holde et løfte.

Jobbintervjuet er første skritt for å se om en kandidat kan gjennomføre jobben eller ikke. Det å møte opp i tide viser at du oppfyller et av de grunnleggende kravene til bedriften. Dersom du er sen og ikke ber om unnskyldning, signaliserer ikke bare det at du ikke kan gjøre jobben, men at du også ikke bryr deg.

Offeret

«Du vil ikke tro hva som skjedde med meg på vei til jobb,» sier den som er send. Faktisk, er det ingen som tror på dagens unnskyldning.

Signalet som blir sendt: «Jeg er et offer».

Ingen ønsker å ansette en person som konstant plasserer seg selv i offermodus. Altfor ofte prøver vi å glatte over egne feil med unnskyldninger og historier om hva som gikk galt og forårsaket at vi ble sene. Men ikke hver gang du er sen.

En forfriskende respons når ulykken først skjer, er at personen finner en måte å eie sine egne feil på og lære av det.

Den unnskyldende

Hvor mange ganger har du mottatt en e-post eller tekstmelding rett før et viktig møte som forklarer de mange grunnene til at vedkommende kommer til å bli sen?

Noen ganger er dette bra, men ikke når det skjer hele tiden. Signalet som sendes er: «Du vil ikke tro meg».

De fleste setter pris på å få beskjed, men når e-posten er tre sider lang og vedkommende kommer ruslende inn med en kaffekopp like etter møtet er ferdig, begynner ting å virke mistenkelig.

Hvordan du responderer til egne feil kan utgjøre en stor forskjell. Men det å sløse bort tid på å skrive en lang e-post fordi køen til kaffesjappa di er lang bidrar bare til å redusere troverdighet.

Den kronisk sene

Dette er den verste typen. Om du innser det eller ikke, så sender denne type oppførsel et klart og tydelig signal: «Ikke regn med meg. Jeg er upålitelig».

Å være i tide viser at du har kontroll over livet ditt. Noen ganger er folk sene av årsaker utenfor deres kontroll, men når alt kommer til alt; en avtale er en avtale.

Dersom man konstant bryter avtaler, vil andre til slutt sitte igjen med inntrykket av at du ikke er til å stole på.

Powered by Labrador CMS