Arbeidsliv

NHH (bildet) og Equinor har inngått en avtale verdt 45 millioner kroner.

Equinor med storsatsing på kompetanseforskning

Publisert Sist oppdatert

Fredag signerte NHH og Equinor en såkalt Akademia-avtale, som mange norske universiteter har med selskapet.

For NHHs del, innebærer fredagens signering sju millioner kroner i året i fem år.

MIDLER TIL FORSKNING

Formålet med avtalen er å stimulere til forskning innenfor områder som er strategisk viktige fag- og kompetanseområder for NHH og Equinor.

– Avtalen med Equinor betyr selvfølgelig mye for NHH, fordi dette er midler som i all hovedsak er øremerket ny forskning, sier rektor Øystein Thøgersen.

Tidligere i år ble fagstab ved NHH invitert til å komme med innspill på nye forskningsprosjekter som skulle være viktige for høyskolen og samtidig være av interesse for Equinor.

Torbjørn F. Folgerø, Equinors digitaliseringsdirektør, understreker selskapets langsiktighet i Akademia-avtalene.

– Equinor er et selskap med langsiktig perspektiv, og vi er avhengig av forskning. Jeg er derfor glad for at vi som selskap har mulighet til å støtte tre spennende forskningsprosjekter på NHH, som både er viktig for Equinor og samfunnet rundt oss, sier han.

Et av de tre prosjektene som får nyte godt av midlene er NHH-professor Karen Modesta Olsen og seniorforsker ved SNF Torstein Nesheims Kunnskapsbedriften: Bemanning og kompetanseutvikling.

Dette prosjektet skal undersøke problemstillinger rundt bemanning og allokering av personell og utvikling og deling av kompetanse.

De to andre prosjektene omhandler makroøkonomi og naturrressurser og digital transformasjon.

Powered by Labrador CMS