Arbeidsliv

Pensjonen din er avhengig av en rekke individuelle faktorer.

Hva slags alderspensjon har jeg krav på?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er en kvinne på 63 år som ser at pensjonstilværelsen nærmer seg med stormskritt. Jeg er enslig og har to barn jeg gjerne vil hjelpe litt økonomisk. Den siste tiden har jeg tenkt litt på hvordan økonomien vil bli ved overgang til pensjon. Jeg har jobbet i samme selskap hele livet. Hva slags alderspensjon har jeg krav på og hvor mye vil alderspensjon normalt utgjøre?

Svar: Pensjonsrettslige spørsmål er ofte sammensatte og beror på flere personlige faktorer. Det er derfor umulig for meg å gi deg noen prognoser på hvor mye alderspensjonen din vil utgjøre. Jeg kan likevel gi deg en kort innføring i hva alderspensjonen består av, samt litt informasjon om hvor du kan henvende deg for å få utregnet prognoser. Alderspensjon består normalt av pensjon fra folketrygden og tjenestepensjon fra arbeidsgivers tjenestepensjonsordning. På nettsiden www.minpensjon.no kan du få innhentet opplysninger fra både NAV, de offentlige tjenestepensjonene og flere av de private tjenestepensjonene.

Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med NAV og be om å få beregnet prognosene for alderspensjon derfra. NAV har en egen pensjonskalkulator på sine nettsider. Samtidig kan du kontakte din arbeidsgiver og be om informasjon om hvilken tjenestepensjon du er omfattet av slik at du kan undersøke din opptjening der.

SBDL v/advokatfullmektig Benedicte Hille

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS