Arbeidsliv

EL og IT Forbundet.

Orona-streiken er over

Heismontørene får tariffavtale.

Publisert Sist oppdatert

Heismontørene i Orona har streiket siden 14. mai for å få landsdekkende tariffavtale. Fredag 13. juni fikk de gjennomslag for kravet, skriver EL og IT Forbundet i en pressemelding.

EL og IT Forbundet og Orona er enige om at det fra 1. oktober er den landsdekkende heisoverenskomsten som skal gjelde i bedriften.

Heismontørene krevde også en egen innleieavtale og en avtale for opplæring, i tråd med overenskomsten. Nå får EL og IT-klubben i Orona blant annet vetorett på innleie og de som ønsker å ta fagprøve som heismontør får rett til det.

– Dette er en full seier, og ikke minst en viktig seier. Det gjelder både for våre medlemmer i bedriften og for å sikre rettferdig konkurranse mellom heisbedrifter i Norge, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

Massiv støtte

Da streiken startet den 14. mai gikk 17 heismontører ut i streik. Ytterligere to meldte seg inn i Heismontørens Fagforening (HMF) og EL og IT Forbundet og sluttet seg til streiken en uke etter. Streiken fikk massiv støtte fra fagbevegelse i både Norge og utlandet.

– Takk til våre medlemmer i Orona som har holdt ut. Takk til alle som har støttet oss i kampen, sier Andersen.

De 19 heismontørene som var i streik er medlemmer i Heismontørenes fagforening, som er en landsomfattende fagforening tilsluttet EL og IT Forbundet.

Powered by Labrador CMS