Annonse
Foto: Dreamstime

Sikre høsttegn på at du bør skifte beite

Er du tom og umotivert på søndag, selv om ferien nå er historie? Det kan stikke dypere enn vanlig søndagsangst. Her er 8 sikre tegn på at du bør vurdere å skifte beite, ifølge Forbes.

Kjenner du deg igjen?

1: Du har en konstant déjá vu-følelse

Når du vet nøyaktig hva du kommer til å gå til de neste 12 månedene… Det er absolutt ingenting av det som ligger foran deg på jobben, som du ikke har gjort tusenvis av ganger før.

2. Du mangler nye utfordringer

Når sjefen er så fornøyd med deg at du ikke får nye oppgaver, selv om du ber om det: «Nei, du gjør jo så bra jobb allerede».

3. Du blir definert med en bestemt rolle

Når alle dine kolleger har definert deg og din faglige rolle en gang for alle. De kjenner dine styrker og svakheter, og vet allerede «alt» om deg.

4. Du kan arbeidsplassen din – ut og inn – i blinde

Det finnes ikke noe – eller noen – på jobben som du ikke har detaljert kontroll på. Du vet alt som har skjedd her de siste årene, og er en evig kilde om fortiden – men ingen bryr seg om hva du mener om framtiden.  

5. Du har nådd så langt du kan – her

Uansett hva du gjør, så er du grodd fast i din nåværende posisjon. Du kommer ikke lengre her, og kan verken vente deg forfremmelse eller særlig mye høyere lønn.

6. Du savner forbilder

Siden du har vært her så lenge, finnes det ingen kolleger eller sjefer som kan mer enn deg. Du har ingen å lære noe av eller å se opp til.

7. Du har søndagsangst

Alle har litt søndagsangst innimellom, men for deg er den nærmest uutholdelig. Bare tanken på å måtte gå på jobb mandag morgen gir deg frysninger.

8. Du merker det fysisk

Du er oftere sjuk enn tidligere, og kjenner deg trett og sliten før onsdag. Det kan være tegn på at kroppen forsøker å fortelle deg noe.

Annonse
Annonse