Arbeidsliv

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) er bekymret over at mange studieplasser står tomme.

349 tomme studieplasser på lærerutdanningene

Studieplassene til 349 studenter på grunnskolelærerutdanningene står tomme, ifølge de offisielle «foreløpig møtt-tallene» fra Samordna Opptak, skriver Khrono.

Publisert Sist oppdatert

I førsteåret på grunnskolelærerutdanningen 1.–7. trinn står 219 plasser tomme, mens det på utdanningen for 5–10. trinn mangler 130 studenter for å fylle alle studieplassene, ifølge nettavisa.

Det prosentvis dårligste oppmøtet er det på samisk Høyskole i Kautokeino med 8 prosent og på Nord universitets lærerutdanning fra 1–7. trinn med lulesamisk i Bodø, som har et oppmøte på 10 prosent.

Den ordinære lærerutdanningen for 1–7. trinn i Bodø har fylt 48 prosent av studieplassene sine. Også Høgskolen på Vestlandets studietilbud på Stord har hatt problemer med dårlig oppmøte – bare 18 av 54 studenter møtte fram til studiestart.

Minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø (V), bekymrer seg over tallene.

– Det bekymrer meg at vi ikke rekrutterer tilstrekkelig mange til denne utdanningen. Rekrutteringsutfordringer i distriktene er bekymringsfull, og det er et mål fylle alle studieplasser, skriver Nybø i en mail til Khrono.

Powered by Labrador CMS