Annonse
Politihøgskolens ansatte ber styret vurdere å gå om regjeringen vinner fram og kutter 150 studieplasser.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix      

Ansatte mener styret må gå om det blir kutt på Politihøgskolen

– Det er uholdbart for de ansatte at det er uavklart om det er regjeringen eller høyskolestyret som bestemmer, er budskapet til førsteamanuensis Birgitte Ellefsen, førstelektor Anders Lohne Lie, førsteamanuensis Joshua Marvle Phelps, høyskolelektor Åsmund Birkeland og høyskolelektor Hege Nilsen Barstad. Det skriver Klassekampen.

De gir styret sin fulle støtte, men mener at styret blir tilsidesatt og at Politihøgskolen i praksis blir omgjort til en etatsskole med politisk styring dersom regjeringen vinner fram.

– Om Stortinget uendret banker gjennom denne delen av budsjettet i november, er styret fratatt muligheten til å ivareta en høy, faglig kvalitet på utdanningen, og de må vurdere å trekke seg, sier de ansatte.

Bakgrunnen er at regjeringen i statsbudsjettet legger ned 150 studieplasser ved Politihøgskolen (PHS) fra 550 til 400. Hele kuttet skal tas ved utdanningen i Oslo, noe som også vil føre til at mange av lærerne blir overflødige.

Justisminister Jøran Kallmyr var ifølge Klassekampen ikke tilgjengelig for en kommentar.

Annonse
Annonse