Arbeidsliv

Arbeidsgiver påstår at jeg uansett må slutte i stillingen når oppsigelsestiden er utløpt.

Er det urimelig at jeg skal være på jobb frem til rettssaken?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg har nylig mottatt en oppsigelse som følge av det arbeidsgiver mener er manglende arbeidsprestasjoner over lang tid. Vi kom ikke til enighet i det etterfølgende forhandlingsmøte og jeg har nå bestemt meg for å kontakte advokat og ta ut søksmål mot arbeidsgiver.

Arbeidsgiver påstår at jeg uansett må slutte i stillingen når oppsigelsestiden er utløpt. De begrunner dette med at jeg utfører arbeidet på en så dårlig måte at det er urimelig at jeg skal være på jobb frem til rettssaken. Har arbeidsgiver rett til dette?

Svar: Først av alt, det løper en søksmålsfrist på 8 uker fra forhandlingene ble avsluttet. Det er derfor viktig at du tar kontakt med advokat så raskt som mulig dersom du ønsker å ta ut søksmål. Når det gjelder retten til å stå i stilling er hovedregelen at du har rett til dette, helt frem til saken er avgjort i retten.

Dersom arbeidsgiver mener at det er urimelig at du skal stå i stilling i denne perioden må de sende en begjæring om fratreden og få medhold fra retten i sitt krav om at du fratrer.

Det skal normalt mye til i oppsigelsessaker før en arbeidsgiver får medhold i en slikt krav, særlig i en sak som gjelder manglende arbeidsprestasjoner. Vi anbefaler derfor at du fastholder å stå i stilling inntil en eventuell beslutning fra retten foreligger.

SBDL v/advokatfullmektig Benedicte Hille

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS