Arbeidsliv

Tidsfristene kommer som perler på en snor. Det er viktig at du kartlegger hvilke selskaper du vil søke hos, noterer søknadsfristene og legger en plan i kalenderen din.

Fem råd til deg som vil bli trainee

Nå jakter mange norske selskaper på unge, lovende talenter til neste års traineeprogram.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom traineeprogram ønsker bedrifter å gi nyutdannede med høyere utdanning en unik inngang til arbeidslivet.

Hvordan traineeprogrammene er utformet varierer, men ofte får du veiledning, egen mentor og fast ansettelse når programmet er gjennomført.

Dorthe Underwood har jobbet med rekruttering av traineer i sju år. Hun er ansvarlig for Postens traineeprogram og velger fem kandidater blant flere hundre søkere hvert år.

– Det er et trangt nåløye, men sjansen for å komme videre øker betraktelig med gode forberedelser. I fjor fikk Posten 400 søkere, noe som var rekordhøyt. Traineeordningen er en populær og fin inngang til arbeidslivet, sier Underwood i en pressemelding.

Her er hennes fem råd for deg som vurderer å bli trainee:

Start nå. Tidsfristene kommer som perler på en snor. Det er viktig at du kartlegger hvilke selskaper du vil søke hos, noterer søknadsfristene og legger en plan i kalenderen din.

Nok tid. Sett av godt med tid i per prosessen; det kan ta overraskende lang tid å fylle ut spørsmål og legge inn søknadstekst.

Selg deg. I søknadsbrevet er det viktig å få frem «gullet» og ditt USP (unique selling point) så tidlig som mulig i teksten.

Spør en venn. Snakk med noen som kjenner deg godt for å avdekke om du er litt for beskjeden på egne vegne eller om du har glemt noe viktig.

Skill deg ut. Det er mange med lik utdannelse som deg; det som skiller deg ut er kombinasjoner. Din utdannelse pluss arbeidserfaring, interesser, verv og personlige egenskaper.

Powered by Labrador CMS