Arbeidsliv

I samråd med psykolog og fastlege ble vedkommende derfor sykmeldt for noen måneder siden.

Har jeg krav på sykepenger etter en konflikt på arbeidsplassen?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg har vært ansatt i en virksomhet i snart 5 år. For to år siden fikk vi ny leder og arbeidsmiljøet har endret seg vesentlig etter dette. Den nye lederen har sakte men sikkert klart å kvitte seg med flere av mine kollegaer, og er nå ute etter meg.

Hun følger med på alt jeg gjør og kommenterer/merker seg hver minste feil. Jeg føler at hun forsøker å presse meg ut av virksomheten. Dette har pågått en stund og det har gått hardt utover min psykiske helse. I samråd med psykolog og fastlege ble jeg derfor sykmeldt for noen måneder siden.

NAV presser på for at jeg skal starte i en 50 % stilling og mener at jeg ikke har krav på sykepenger når det dreier seg om en konflikt på arbeidsplassen. Er dette riktig?

Jeg kan ikke gå tilbake på jobb slik situasjonen er nå og mitt eneste alternativ (hvis jeg ikke kan få sykepenger) er da å si opp stillingen min og søke om dagpenger frem til jeg er frisk nok til å finne meg en ny jobb.

Svar: Her har nok NAV kommunisert budskapet litt dårlig. Det er riktig at man ikke har krav på sykepenger hvis fraværet skyldes en arbeidskonflikt, men du har krav på sykepenger hvis du blir syk som følge av den aktuelle arbeidskonflikten og fraværet skyldes sykdommen.

NAV kan be om dokumentasjon fra legen for å vurdere om vilkårene for sykepenger er oppfylt, og de har også mulighet til å overprøve legens vurdering. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med legen din og at dere sammen tar kontakt med NAV for å få klarhet i saken.

SBDL v/Helene L. Brustad

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS