Arbeidsliv

Det er kommet nye skatteregler som gjelder julegaver til de anstte.

Hvor mye kan jeg gi de ansatte i julegave i år?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er hovedeier og daglig leder i en liten familieeiet bedrift på Østlandet, og de fleste ansatte har jobbet hos oss i mange år.

Etter et veldig godt år har jeg lyst til å gi de ansatte en ekstra julegave. Samtidig er jeg usikker på hva og hvordan, da jeg mener jeg har hørt at det er kommet nye skatteregler om dette?

Svar: Det er riktig at det er kommet nye regler om skatt på julegaver til ansatte og styremedlemmer fra og med inntektsåret 2019. Endringen er imidlertid mer gunstig for både giver og mottaker, da beløpsgrensen for hva du kan gi er hevet fra 1000 kroner til 2000 kroner pr år.

Fra og med 2019 kan altså hver ansatt få gaver for inntil 2000 kroner skattefritt. Som arbeidsgiver kan selskapet ditt få skattemessig fradrag for beløpet. Vilkårene for å gi en slik gave skattefritt er at 1) Gaven må være en gjenstand eller annet som ikke kan veksles inn i penger, 2) Den må gjelde for alle de ansatte og ikke bare noen, og 3) Grensen er altså 2000 kroner.

Det finnes noen unntak for 2000-kronersgrensen hvis arbeidstaker gifter seg, hvis hun fyller 50 år eller senere hvert tiende år eller hvis arbeidstaker slutter i bedriften etter minimum 10 år.

Det samme gjelder for arbeidstakere som går av med pensjon. I tillegg til dette, vil enkle gaver som blomster eller en vinflaske kunne gis uten å telle med i 2000-kronersgrensen. Lykke til!

SBDL v/Kari Bergeius Andersen

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS