Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Hvordan unngår vi en kostbar rettsak etter at en tidligere ansatt har saksøkt oss?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Etter langvarige utfordringer med en arbeidstaker som jevnlig kom for sent og ikke overholdt frister besluttet vi å gi vedkommende en oppsigelse før sommeren. Arbeidstakeren jobbet ut oppsigelsestiden og hadde sin siste dag 31. juli.

Han har ikke protestert på oppsigelsen og vi har hatt inntrykk av at han forstod begrunnelsen for den. I går mottok vi imidlertid et søksmålsvarsel fra hans advokat som mener det ikke forelå grunnlag for oppsigelse.

Vi mener vi har gjort en grundig vurdering og opplever det som unødvendig med en kostbar rettssak for å få bekreftet det. Hva bør vi gjøre i denne situasjonen?

Svar: De fleste arbeidstakere som kontakter advokat og vil bestride en oppsigelse vil benytte sin rett til å kreve et forhandlingsmøte med arbeidsgiver. Dersom arbeidstakeren ikke krever det, og varsler søksmål direkte, har imidlertid arbeidsgiver rett til å kreve at det avholdes et forhandlingsmøte.

I et slikt møte plikter arbeidstaker å møte opp. Et forhandlingsmøte er en god anledning for partene til å forklare sine synspunkter og avklare eventuelle misforståelser.

Vi vil anbefale dere å innkalle til et slikt møte og forberede dere godt slik at dere kan gi en så grundig forklaring som mulig av både årsaken til at vedkommende ble sagt opp og prosessen i forkant. Forhåpentligvis kan dette bidra til å unngå et søksmål. Lykke til.

SBDL v/advokatfullmektig Benedicte Hille

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS