Arbeidsliv

Det er flest gjengangere blant sosialhjelpsmottakere i Oslo viser tall fra SSB.

Klar sammenheng mellom innvandring og langt sosialhjelpsmottak

Stønadstiden for innvandrere med sosialhjelp er vist å være om lag en tredel lengre enn for befolkningen ellers.

Publisert Sist oppdatert

I Oslo får folk sosialhjelp lenger enn i Stavanger og Tromsø. Oslo har også flere gjengangere i systemet.

En større andel innvandrere som mottar sosialhjelp, alderssammensetning og familiesituasjon kan bidra til å forklare forskjellene, skriver Statistisk sentralbyrå.

I Oslo er 64 prosent av sosialhjelpsmottakerne innvandrere. I Stavanger og Tromsø gjelder dette henholdsvis 49 og 32 prosent.

Mottak av sosialhjelp blant innvandrere er også mest utbredt i Oslo, og 8 prosent av byens innvandrere mottar sosialhjelp. I Stavanger og Tromsø er tilsvarende tall henholdsvis 7 prosent og 6 prosent.

Flest gjengangere i Oslo

Oslo har størst andel gjengangere blant sosialhjelpsmottakerne. Av alle som mottok sosialhjelp i Oslo i 2017, var det 41 prosent som mottok sosialhjelp i 2012 og 30 prosent som mottok sosialhjelp i 2007.

I Tromsø fikk 25 prosent av mottakerne sosialhjelp også i 2012, og 18 prosent mottok også i 2007. Stavanger ligger et sted midt imellom Oslo og Tromsø.

I 2017 var gjennomsnittlig stønadstid 6,5 måneder i Oslo, 5,6 måneder i Stavanger og 4,2 måneder i Tromsø.

Av mottakerne i Oslo var det 63 prosent som hadde stønad i minst seks måneder, mot 58 prosent i Stavanger og 41 prosent i Tromsø.

Ser man på dem som har fått sosialhjelp i ti måneder eller mer, ser vi også at Oslo har høyere forekomst av langtidsmottak enn de andre byene.

Powered by Labrador CMS