Annonse
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Mekling pågår ennå – LO har bedt medlemmene møte på jobb

Nær ni og en halv time på overtid pågår meklingen mellom LO, YS og NHO fortsatt mandag formiddag. LO har bedt sine medlemmer om å møte på jobb til vanlig tid.

Det skriver LO på sine nettsider. De ber medlemmene avvente nærmere beskjed.

Like før klokka 6 mandag morgen fikk NTB opplyst av NHO at det er «lite sannsynlig» med en ny pause i meklingen, og at partene antakeligvis vil sitte lenger på overtid.

Rett etter klokka 8 kom riksmekler Mats W. Ruland ned fra der forhandlingene foregår i sjuende etasje til femte i bygget der Riksmekleren holder til – for så å forsvinne ut igjen uten å si ett ord.

Så seint som klokka 9 la NHO ut en melding om meklingen fortsatt pågår.

– Betydelig avstand

Partene har forhandlet på overtid siden fristen løp ut ved midnatt natt til mandag. Klokka 23 søndag sa riksmekleren at det fortsatt var «betydelig avstand» mellom partene, og han har tidligere uttalt at streikefaren er til stede.

Begge parter har tidligere oppgitt at de ikke kan si noe om hvilke saker det forhandles om. Siden dette er et mellomoppgjør, handler det imidlertid kun om lønn, ikke om mer prinsipielle spørsmål som for eksempel pensjonsordninger.

Hvis en ser til historien, er det lite som taler for at det skal bli streik. Ifølge Fri Fagbevegelse har arbeidstakerne og arbeidsgiverne i privat sektor kommet til enighet i hvert eneste mellomoppgjør siden andre verdenskrig.

25.000 ansatte

Blir ikke LO og NHO enige, er LO-medlemmer i bedrifter som Statkraft, Mills, Ringnes, Telenor, PostNord og Bring blant dem som blir tatt ut i første streikerunde, ifølge en LO-oversikt.

Fra YS' side er Parat-medlemmer i Adresseavisen og Aller Media blant dem som er omfattet av det første streikeuttaket.

Totalt vil om lag 25.000 arbeidstakere fra LO og YS bli tatt ut i en eventuell streik.

Annonse
Annonse