Arbeidsliv

Drøyt 70 prosent nordmenn svarer i en fersk undersøkelse at de føler deres meninger ikke betyr noen ting i forhold til valget av egne arbeidsverktøy.

Norske ledere er dårligst i Europa på å tilby sine ansatte gode arbeidsverktøy

En ny undersøkelse viser at nordmenn er de som blir minst hørt i Europa når de etterlyser bedre digitale verktøy på jobben.

Publisert Sist oppdatert

Norge har Europas høyeste andel av ansatte som føler seg oversett når det gjelder å få innfridd behov og ønsker om det de selv mener er nødvendige og gode digitale arbeidsverktøy, viser en fersk global undersøkelse om digitalisering i arbeidslivet, utført av VMware.

Drøyt 70 prosent nordmenn svarer at de føler deres meninger ikke betyr noen ting i forhold til valget av egne arbeidsverktøy. Samtidig sier 56 prosent av oss mener dette er viktig når vi velger ny jobb.

Altfor ofte handler digitalisering om teknologi og man utelater dermed en viktig ingrediens i strategien, nemlig hvordan tiltrekke seg og beholde de beste talentene

Om undersøkelsen

Undersøkelsen ble gjennomført i tidsrommet mars til april blant 3600 ansatte og ledere innen IT og HR-avdelinger i Europa, Midtøsten og Afrika, som bruker datamaskiner og smarte enheter i sitt arbeid. Antallet respondenter fra Norge var 200. Alle fra organisasjoner innen offentlig og privat sektor med over 500 ansatte.

Dette viser tallene fra Norge

  • 69,3 prosent av norske arbeidstakere i undersøkelsen sier de er helt eller delvis enig i at deres innspill om hvilke digitale arbeidsverktøy de vil bruke på jobb har lite å si.Det er syv prosent mer enn hva svenskene svarer og over 26 prosent høyere enn Italia, som faktisk er det landet der arbeidsgiverne lytter mest til de ansattes verktøy-ønsker.

  • 56 prosent av nordmennene er helt eller delvis enig i at fleksible arbeidsverktøy er et viktig kriterium når de søker jobb eller skal godta andre jobbtilbud. Det er 10 prosent flere enn Sverige.

  • 63 prosent nordmenn sier arbeidsgiveren må legge bedre til rette for å ha de beste verktøyene for sine medarbeidere.

  • 48 prosent sier deres arbeidsgiver ikke gir dem mulighet til å jobbe like effektivt hjemmefra som på jobb.

– Ledere bøt prioritere de ansattes ønsker

Foto Kristine Dahl Steidel er viseadministrerende direktør i VM-ware. (Foto: VM-ware9.

Hovedgrunnene for den manglende imøtekommelsen oppgis å være mangelen på tid (37 prosent) og at det ikke er satt av penger (47 prosent), men også manglende forståelse for hva ansatte faktisk trenger (35 prosent).

17 prosent nordmenn mener det ikke engang er en prioritet hos arbeidsgiveren sin å forbedre arbeidsverktøyene, heter det i undersøkelsen fra VMware.

Viseadministrerende direktør Kristine Dahl Steidel i VMware mener undersøkelsen avdekker en manglende link mellom digitalisering og vekststrategi.

– Altfor ofte handler digitalisering om teknologi og man utelater dermed en viktig ingrediens i strategien, nemlig hvordan tiltrekke seg og beholde de beste talentene. For å konkurrere om disse må selskaper prioritere arbeidsopplevelsen, som omfatter alt fra teknologi til jobbstil og arbeidskultur, sier Kristine Dahl Steidel, som oppfordrer norske bedrifter til å prioritere sine ansattes ønsker om arbeidsverktøy høyere.

Powered by Labrador CMS