Annonse
Det er kort vei til jobb for mange om dagen, og selv om jobb og fritid går litt om hverandre for en del, svarer 86 prosent at de alltid eller nesten alltid starter arbeidsdagen som om de hadde vært på arbeidsplassen. Foto: iStock
Nordmenn dresser ned på hjemmekontoret

1 av 3 stiller i joggebukse på jobb

Bare 23 prosent av dem som jobber hjemmefra svarer at de kler seg om til vanlig arbeidsantrekk, går det frem av en undersøkelse YouGov har gjort for forsikringsselskapet If.

Et landsrepresentativt utvalg på 1010 personer over 18 år har deltatt.

Soverom har blitt kontor

45 prosent påpeker at de er kledd i litt mer fritidsaktig antrekk enn til vanlig. Og i tillegg er det 31 prosent som synes «det holder med joggebukse og t-skjorte eller lignende».

– Skillet mellom jobb og fritid viskes ut for mange. Fire av ti svarer at det har vært vanskelig å holde tiden mellom det som er jobb og det som er privat fra hverandre de siste ukene, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

Mange stuer og soverom har blitt til kontorer. Over halvparten sier at de bruker et slikt rom til hjemmekontor også.

Det er kort vei til jobb for mange om dagen, og selv om jobb og fritid går litt om hverandre for en del, svarer 86 prosent at de alltid eller nesten alltid starter arbeidsdagen som om de hadde vært på arbeidsplassen.

Annonse
Annonse