Arbeidsliv

− Vi ønsker at flere skal få lære mer mens de er i jobb, sier Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

11 000 får kurs på jobb

I dag ble det klart hvilke bedrifter og organisasjoner som får støtte fra staten til gi sine ansatte kurs i blant annet lesing, skriving og regning.

Publisert Sist oppdatert

I 2020 deles det ut 172 millioner kroner gjennom ordningen «Kompetansepluss», over Kunnskapsdepartements budsjett. Det er Kompetanse Norge som står for utlysningen og fordelingen av pengene.

Hvem som får penger fra årets pott ble offentliggjort i dag.

Totalt går 161 millioner til bedrifter og rundt 10 millioner til frivillige organisasjoner. Pengene skal gå til opplæring i grunnleggende ferdigheter, som lesing, skriving, regning, muntlig, IKT og norsk eller samisk.

Her finner du hele fordelingen av kompetansepluss-midler for 2020.

– Arbeidsplassen er en viktig arena for læring. Kompetansepluss bidrar til at flere voksne får kursing og ny kompetanse. Det er viktig for at flere kan mestre nye krav og endringer i arbeidslivet, sier Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim Henrik Asheim i en pressmelding.

Arbeidsplassen er en viktig arena for læring

Med de nye bevilgningene blir det i år om lag 1.100 kurs, med plass til rundt 11 000 voksne over hele landet.

Doblet bevilgningene siden 2013

Asheim besøkte i dag en av bedriftene som får norskkurs til sine ansatte, nemlig is-fabrikken Kulinaris på Kolbotn. Seks av deres ansatte skal nå gå på kveldskurs i norsk, for å kunne fungere godt på jobb, men også i samfunnet for øvrig.

− Vi ønsker at flere skal få lære mer mens de er i jobb. Det er en av grunnene til at vi har doblet bevilgningene til denne ordningen siden 2013, sier Asheim.

Siden oppstarten av Kompetansepluss arbeid i 2006 har rundt 90 000 deltatt i opplæring på arbeidsplass.

Powered by Labrador CMS