Arbeidsliv

3 nøkkelegenskaper for å gjøre suksess på jobb

Publisert Sist oppdatert

LEST OM SELVLEDELSE. Hermundur Sigmundsson, professor ved Institutt for psykologi ved NTNU, har i tre undersøkelser sett på hvilke egenskaper som skal til for å nå toppen innenfor et område, skriver VG i en artikkel om Sigmundssons funn.

Tidligere undersøkelser har vist at mange elementer spiller inn, men ifølge professoren er det tre egenskaper som skiller seg ut som ekstra viktige:

  • Lidenskap for det du holder på med.

  • Vilje, motivasjon eller pågangsmot til å holde ut.

  • Positivt tankesett. Troen på at du du vil få det til.

Alle tre punktene er viktige uavhengig av kjønn, men Sigmundsson har funnet én kjønnsforskjell: For menn er lidenskap relativt sett viktigere enn for kvinner.

Kvinner som gjør suksess må også ha en lidenskap for det de gjør, men for kvinnene er vilje og pågangsmot – de to andre faktorene – like viktige som lidenskap, skriver VG.

146 islendinger tidlig i 20-årene, som alle var gode på ett felt, pluss 63 gode fotballspillere mellom 15 og 30 år deltok i de to første studiene.

I studie nummer tre testes tusen personer mellom 14 og 77 for egenskaper som er viktige for å lykkes gjennom et langt liv. Disse resultatene er sendt inn for publisering.

Powered by Labrador CMS