Annonse
Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet vil bruke 161 millioner til bedre kontroll i arbeidslivet i sitt alternative budsjett.  Foto: Terje Pedersen / NTB      

Ap vil styrke Arbeidstilsynet i alternativt budsjett

Arbeidstilsynet får 63,6 millioner mer for å øke aktiviteten i Aps alternative statsbudsjett for 2021. Det legges fram torsdag og innebærer en styrking av myndighetenes kontroll i arbeidsmarkedet, skriver Klassekampen.

Partiet vil bevilge 12,5 millioner til oppretting og drift av et nytt arbeidslivskriminalitetssenter på Gjøvik, styrke budsjettet til Skatteetaten med 20 millioner og 5 millioner til Økokrim.

Den nest største potten i det alternative budsjettet går til økt kontroll av vogntog på norske veier. Ap setter av 50 millioner kroner til å stoppe useriøse aktører og farlige lastebiler på veiene.

– Noen sier dette skyldes Brussel og EØS. Nei, det skyldes sviktende norsk tilsyn. Det er ikke lov å kjøre med mer enn maksimalvekt. Det er ikke lov å kjøre med sviktende utstyr og dårlige dekk. Det er ikke lov å drive rovdrift på sjåførene. Så det må være mye mer effektiv oppfølging og kontroll fra de krysser grensene, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisen.

Annonse
Annonse