Annonse
– Dette er et resultat i tråd med frontfaget, og det er vi fornøyde med, sier første nestleder i LO Peggy Hessen Følsvik.  Foto: Terje Pedersen / NTB.

Enighet i lønnsoppgjøret i finansbransjen

– Dette er et resultat i tråd med frontfaget, og det er vi fornøyde med, sier første nestleder i LO Peggy Hessen Følsvik. Hun har vært forhandlingsleder for LO-forbundet Handel og Kontor.

Finansforbundet er tilknyttet YS og sa før forhandlingene at de forventer reallønnsvekst for sine medlemmer.

– Forhandlingene har vært krevende. Summene det forhandles om i år er små og det bærer også dette oppgjøret preg av, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

Finans Norge-området omfatter i overkant av 20.000 medlemmer i Finans Norges medlemsbedrifter – i hovedsak innen bank og forsikring.

Partene ble enige om et generelt tillegg på lønnsregulativets satser på 0,3 prosent, minimum 1.500 kroner per år, med virkning fra 1. mai 2020. I tillegg videreføres dagens tariffavtale i uendret stand.

– Vi er fornøyde med at vi klarte å finne en løsning som alle parter kunne akseptere, med en økonomisk ramme som er i tråd med frontfaget, sier arbeidsgiversidens forhandlingsleder Runa Opdal Kerr. Hun er arbeidslivsdirektør i Finans Norge.

Annonse
Annonse