Arbeidsliv

Finansminister Jan Tore Sanner sier lønnsstøtteordningen skal hindre at arbeidsledigheten biter seg fast på et høyt nivå.

Lønnsstøtteportalen åpner for søknader

Arbeidsgivere som tok tilbake permitterte ansatte i juli eller august, kan fra fredag søke om lønnstilskudd.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidstidsgiverne kan søke om tilskudd på lonnstilskudd.no. Ordningen gjelder for månedene juli og august, og søknadsfristen er satt til 5. november.

– Vi må gjøre det vi kan for at flere skal komme tilbake til jobbene sine. De som har vært permittert lenge, står i økt fare for å falle helt ut av arbeidslivet. Derfor er det viktig å hjelpe arbeidsgiverne slik at de kan ta sine egne ansatte tilbake i jobb, så ikke arbeidsledigheten biter seg fast på et høyt nivå, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Nylig har regjeringen foreslått at ordningen også skal gjelde for månedene oktober, november og desember.

– Lønnsstøtteordningen er ett av flere tiltak regjeringen har iverksatt for å få opp aktiviteten i økonomien, sier finansministeren.

Det er både næringsdrivende, enkeltpersonforetak, institusjoner, ideelle organisasjoner, foreninger og stiftelser som kan søke om tilskudd – dersom de har tatt tilbake ansatte som var permittert per 28. mai.

– Den ansatte må tilbake i minst den samme stillingsprosenten som før permitteringen ved inngangen til måneden det søkes tilskudd for, sier konstituert skattedirektør Eve Vangsnes Bergli.

Powered by Labrador CMS