Arbeidsliv

Bare litt over 22 prosent av de spurte mener det er behov for mer hjemmekontor etter koronaepidemien.

Norske toppsjefer vil ikke drive fjernledelse etter pandemien

Nær fire av fem toppsjefer ikke tror at det blir mer bruk av hjemmekontor når pandemien er over, enn det var før koronaviruset spredte seg, viser en undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Bredbåndselskapet Global Connect Norge har i samarbeid med analyseinstituttet Voxmeter intervjuet 253 norske toppsjefer og 247 norske it-sjefer uavhengig av hvilke bredbåndsleverandører de benytter, om bruken av hjemmekontor.

Bare litt over 22 prosent av de spurte toppsjefene mener det er behov for mer hjemmekontor etter koronaepidemien.

Sjefenes negative anmerkninger mot hjemmekontor er at de opplever mangel på samspill mellom kolleger, planlegging, idéutvikling, internkoordinering og at lokaler ikke blir utnyttet, skriver Dagens Næringsliv som først omtalte undersøkelsen.

Samtidig svarer seks av ti toppsjefer at de setter pris på den økte fleksibiliteten som hjemmekontor gir.

De mener digitale møter er mer effektive enn fysiske møter og at de får en bedre arbeidsro hjemme enn på kontoret.

Mer positive til hjemmekontor

Undersøkelsen viser at 42,7 prosent av toppsjefene mener at hjemmekontor i høy grad eller i meget høy grad har fungert under og etter koronakrisen.

Til sammenligning var det 26,8 prosent av de spurte som mente det samme om hjemmekontoret før koronakrisen.

– Jeg tror at man i mye større grad i fremtiden vil jobbe hjemmefra enn det man gjorde før pandemien og at man legger opp til arbeidsavtaler med lederne om oppgaver man kan gjøre utenfor kontoret Charlotta Rehman, administrerende direktør i bredbåndselskapet Global Connect Norge til avisen.

Powered by Labrador CMS