Arbeidsliv

Støydemping i sanntid minimerer distraherende bakgrunnsstøy, og lar deg høre hva som blir sagt.

Slutt på barneskrik og høylytt tastaturklikking under morgenmøtet

Microsoft Teams kommer med en rekke nye funksjoner for å gjøre hjemmekontoret mer produktivt. Nå kan man blant annet virtuelt «rekke opp hånden» for å ta ordet.

Publisert Sist oppdatert

Under en presselansering denne uken hvor Microsoft snakket om alvoret rundt COVID-19, kunne de annonsere at Teams kommer med en rekke nye funksjoner og utvidelser.

Dette vil gjøre kommunikasjonen og arbeidet mer produktivt blant brukerne, skriver Microsoft i en melding.

– Det er veldig tydelig at det å muliggjøre fjernarbeid er viktigere enn noen gang, og at det vil fortsette å ha varig verdi utover situasjonen vi befinner oss i nå, sier Kimberly Lein-Mathisen, daglig leder i Microsoft Norge.

Over hele verden har millioner av mennesker blitt påvirket av COVID-19-utbruddet. Som følge av dette har etterspørselen til Teams økt betraktelig.

Viruset har påvirket hvordan vi jobber, hvordan vi sosialiserer oss, familielivet og samfunnslivet vårt.

– Vi er opptatt av å bygge verktøy som hjelper bedrifter, ansatte og kollegaer med å holde seg produktive og tilkoblet selv når de er nødt til å jobbe fra hverandre, sier Lein-Mathisen.

Nye funksjoner for å overleve hjemmekontoret:

  • Vi har alle vært i et fjernmøte når en deltaker taster høyt på tastaturet, eller noen sitter i nærheten av en støvsuger som går i bakgrunnen. Støydemping i sanntid minimerer distraherende bakgrunnsstøy, og lar deg høre hva som blir sagt.

  • I store møter kan det noen ganger være vanskelig for eksterne deltakere å komme på banen når de har noe å si. «Rekk opp hånden»-funksjonen lar alle i møtet sende et visuelt signal om at de ønsker å ta ordet.

  • Industriarbeidere må kommunisere og samarbeide effektivt mens de holder seg trygge. Gjennom en ny integrasjon mellom Teams og RealWear hodemonterte enheter, får førstelinjearbeidere tilgang til informasjon og muligheten til å kommunisere med begge hender frie.

  • Virtuelle avtaler blir mer og mer vanlig i alle bransjer, om det gjelder pasientbesøk i helsetjenesten, klientmøter eller jobbintervjuer. Booking-appen i Teams, kunngjort tidligere denne måneden, gjør det enkelt å planlegge, administrere og gjennomføre virtuelle avtaler.

  • Teams vil snart tilgjengeliggjøre pop-up chat, slik at du enkelt kan dra samtaler mellom grupper og enkeltpersoner til et eget vindu. Dette vil effektivisere arbeidsflyten og gjøre det enklere å bevege seg mellom pågående samtaler.

  • Støtte til frakoblet modus lar deg lese chatmeldinger og skrive svar, selv uten internettforbindelse. Dette gjør det enklere for deg å få ting gjort uansett hvor du er.

  • Microsoft utvider også med nye enheter som er sertifisert for Teams. Yealink VC210 er nå tilgjengelig, og er den første samarbeidsenheten som er sertifisert for Teams. Enheten kobler høyttalere, mikrofoner, et kamera og en egen Teams-opplevelse, perfekt for mindre konferanserom som er enkle å installere og administrere. I tillegg vil Bose Noise Cancelling headphone 700 UC være tilgjengelig sent våren 2020.

Kilde: Microsoft

Powered by Labrador CMS