Annonse
FIKK MEDHOLD: Tingretten i Fredrikstad har avvist søksmålet fra Sykehuset Østfold mot fire sykepleiere som krevde å få full stilling ved avdelingen de jobbet ved. Her inngangen til Sykehuset Østfold. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix  

Søksmål mot sykepleiere avvist i retten

Gledelig, mener leder i Sykepleierforbundet Lill Sverresdatter Larsen.

– Samtidig har dette vært en belastning for de berørte som opplevde å bli saksøkt av sin egen arbeidsgiver, påpeker hun.

Ikke myndighet

Tingrettens beslutning om å avvise saken var enstemmig. Begrunnelsen er at retten mener sykehusdirektør Hege Gjessing ikke hadde myndighet til å stevne de ansatte.

De fire sykepleierne jobbet deltid ved nyfødtavdelingen på Sykehuset Østfold, men krevde å få økt sine stillinger da en ny sykepleierstilling ble lyst ut ved avdelingen våren 2019, skriver NRK.

Det nektet arbeidsgiver, som i stedet tilbød dem å fylle opp stillingene ved å jobbe i andre avdelinger, noe sykepleierne ikke ønsket. De gikk i stedet til Tvisteløsningsnemnda, der de fikk medhold.

Men i stedet for å akseptere dette, gikk sykehuset rettens vei. Sykehuset mente vedtaket ville medføre en «vesentlig ulempe» for arbeidsgiver, skriver Fredriksstad Blad.

Blir stående

Rettens avvisning av saken tirsdag innebærer at vedtaket fra Tvisteløsningsnemnda blir gjeldende, sier sykepleiernes advokat Magnus Buflod.

Gjessing har tidligere uttalt til NRK at Tvisteløsningsnemndas vedtak i ytterste konsekvens kan koste sykehuset mange hundre millioner kroner.

Ifølge sykehuset vil det blant annet være umulig å fylle alle helgevaktene dersom sykepleierne jobber fulltid.

 

Annonse
Annonse