Arbeidsliv

Equinor er ansett som en attraktiv arbeidsgiver for en rekke studenter fra ulike utdanningsfelt.

Disse arbeidsgiverne er mest attraktive for studentene

Norges universitetsstudenter får hvert år sitt ord der arbeidsgivere er mest attraktive i Universums årlige Student Survey.

Publisert Sist oppdatert

Universum avdekker hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere og studenters karrierepreferanser.

Det gjør de ved å spørre studenter ved universiteter og høyskoler om hvem som er deres drømmearbeidsgiver. I år har i underkant av 14.000 studenter totalt sagt sin mening.

For ingeniørstudentene er toppvalget å jobbe for Equinor. På andreplass finner man Kongsberg Gruppen og på tredjeplass Multiconsult.

Økonomistudentene har DNB på topp og Equinor og Norges Bank på andre- og tredjeplass. Google er drømmearbeidsplassen for IT-studentene, tett etterfulgt av Microsoft og Equinor.

Samfunnsstudentene kunne helst tenke seg en jobb i Oslo kommune, etterfulgt av NRK og Barne- og likestillingsdepartementet. Jusstudentene vil helst jobbe i Politiet. På andreplass finner vi advokatfirmaet Wikborg Rein og på tredjeplass Utenriksdepartementet.

Topper bygg- og anlegg

Innen bygg- og anleggsnæringen er Multiconsult rangert som det mest attraktive selskapet, med Norconsult (5), Sweco (11), AF Gruppen (14) og Veidekke (17) og Skanska (18) på de neste plassene. Multiconsult er dermed også på topp blant rådgivende ingeniører.

– Årets plassering smaker ekstra godt. Vi legger bak oss et utfordrende år preget av smittevernsrestriksjoner hvor vi ikke har kunnet videreføre populære arrangementer for studentene, som selv har hatt hjemmestudier på hybler og i kollektiv.

– Likevel har vi klart å løfte det gode arbeidet vårt inn i det digitale rommet og fortsatt å knytte nye bånd til morgendagens Multiconsult-rådgivere. Jeg er veldig stolt av alle som har muliggjort at vi fortsatt er bransjens foretrukne arbeidsgiver, sier Martin Halvorsen, leder for rekruttering i Multiconsult i en melding.

Karine Gjersø i Multiconsult for studenter – MUST, utdyper.

– Da vi ikke lenger kunne møte studentene så brukte vi det Must er - yngre medarbeidere - til vår styrke og satset på de digitale arenaene hvor vi visste at vi kunne møte studenter.

– Vi ville fortsette å vise frem det gode arbeidsmiljøet og kompetansen, og vi har brukt våre gode samarbeid med linjeforeninger og studiestedene til å lage konkurranser og bedriftspresentasjoner på relevante digitale plattformer, sier Karine Gjersø.

Godt arbeidsmiljø

Norconsult rangeres som nr. 5 blant teknologibedriftene, og beholder dermed en sterk posisjon som en av landets mest attraktive arbeidsgivere gjennom flere år.

I undersøkelsen, hvor i overkant av 3 000 ingeniørstudenter har svart, rangeres Norconsult som nr. 5 blant menn og nr. 4 blant kvinner når de oppgir sin drømmearbeidsgiver.

– Undersøkelsen viser at studentene er mest opptatt av at de kommer til en bedrift med et godt arbeidsmiljø, at de har spennende arbeidsoppgaver og at de ser utviklingsmuligheter i sin videre karriere, skriver Norconsult i en melding.

Powered by Labrador CMS