Annonse
Utstyr til hjemmekontor og digitale fritidsaktiviteter som gaming førte Elkjøp til nye høyder under koronaåret.  Foto: Lise Åserud / NTB      

Elkjøp deler ut 300 millioner i bonus til ansatte

Samlet omsetning i Norden økte med 21 prosent (8,7 milliarder) i regnskapsåret 2020/21, til 49,8 milliarder kroner, opplyser Elkjøp onsdag.

Driftsresultatet økte med 24 prosent og endte på 1.808 millioner kroner.

– Vi har sett store endringer i handlevaner og nye behov for teknologi, både til hjemmekontoret og nye digitale fritidsaktiviteter, sier konsernsjef Erik G. Sønsterud.

Også Elkjøp fikk merke konsekvensene av koronapandemien, selv om hjemmekontor og stengte fritidsaktiviteter førte til økt etterspørsel etter kjedens produkter.

I Norge ble 60 butikker stengt, mens 38 butikker i Danmark måtte stenge i kortere eller lengre perioder. I alt ble 1.200 ansatte permittert i løpet av pandemien. Nå er derimot alle 11.000 ansatte tilbake på jobb.

– Som en takk for den enorme innsatsen som er lagt ned, er det gledelig å kunne dele overskuddet med alle ansatte. Mer enn 300 millioner kroner deles ut i bonus til medarbeiderne i hele Norden, sier konsernsjefen.

Størst utvikling viser naturlig nok utstyr til hjemmekontor og digitale fritidsaktiviteter som gaming.

Annonse
Annonse