Arbeidsliv

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv sier at det er viktig at krise- og kompensasjonstiltakene ikke avvikles for tidlig.

Færre reiselivsbedrifter har permitterte ansatte

Én av fire reiselivsbedrifter har fortsatt permitterte ansatte, ifølge NHOs medlemsundersøkelse. Men tallet er nå på sitt laveste siden starten av pandemien.

Publisert Sist oppdatert

Spesielt i Oslo er nedgangen stor. I august svarte sju av ti bedrifter i hovedstaden at de hadde permitterte ansatte, mens tallet nå er nede i tre av ti, ifølge NHO Reiseliv.

Onsdag ble de spesielle permitteringsreglene som gjelder under pandemien, forlenget til 1. november, mens de egentlig skulle fases ut 1. oktober.

– Det er viktig at krise- og kompensasjonstiltakene ikke avvikles for tidlig, slik at reiselivet får tilstrekkelig støtte fram til de kan drive mer normalt. Kompensasjonsordningen må gjelde like lenge som nedstengingstiltakene, lavmomsen på 6 prosent må gjelde minst ut året, og forsinkelsesrenten på utsatte skatter og avgifter må reduseres til minst 6 prosent, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO reiseliv.

Medlemsundersøkelsen viser også at to av ti bedrifter frykter konkurs som følge av koronakrisen på landsbasis – det laveste nivået siden mars 2020.

I Oslo svarer imidlertid fire av ti bedrifter at de sliter med å betale regninger som forfaller om kort tid, en økning fra august.

Powered by Labrador CMS