Annonse
Utesteder og restauranter i Oslo sentrum har ikke kunnet servere alkohol siden 10. november i fjor. Det gir lave smittetall, mener helsebyråden.  Foto: Fredrik Hagen / NTB      

Lite smitte i nedstengte bransjer i Oslo

Fram til det ble forbudt å servere alkohol i 10. november, ble 102 gjester smittet ved de rundt 1.000 stedene med skjenkebevilling i Oslo. Dette utgjør 2,3 prosent av smittetilfellene fram til da, viser tall Aftenposten har innhentet.

Kulturliv som teatre, kinoer, opera, konserter står for 42 påviste smittetilfeller i Oslo siden 1. august. Det utgjør 0,32 prosent av de smittede.

Organisert idrett har vært forbudt i Oslo siden 10. november. Fra august til januar er 0,87 prosent, 114 smittetilfeller, sporet tilbake til idretten.

Smittejegerne har oppdaget 97 smittetilfeller blant de 48.000 studentene i Oslo, noe som utgjør 0,73 prosent av påvist smitte.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier det er tiltakene som er satt i verk som forklarer de lave tallene.

– Hensikten er jo å begrense hvor mye folk flytter seg rundt i byen, og dermed bremse viruset. Alle disse bransjene lever jo av at mange folk samles og er i godt lag, og vi savner virkelig å kunne ta opp igjen disse aktivitetene, sier Steen.

35 prosent blir smittet i egen husstand, 21 prosent har ukjent smittevei, vel 11 prosent smittes på samlinger i private hjem og om lagt 10 prosent blir smittet på jobb.

Annonse
Annonse