Ledelse

– Kjenner meg ikke igjen

– Vi søker ikke bare etter beste praksis, men også neste praksis, svarer rådmann i Asker kommune, Lars Bjerke.

Publisert Sist oppdatert

Rådmann i Asker kommune, Lars Bjerke forteller at kommunen er en moderne, innovativ og fremtidsrettet kommune som scorer høyt i nasjonale undersøkelser og som på flere områder regnes som en foregangskommune av flere instanser.

– Vi er nå inne i en stor og omfattende kommunereformprosess og har ambisjoner om ikke bare å søke etter beste praksis, men neste praksis. Dette fordi vi står overfor nye og store utfordringer, endrede rammebetingelser og nye muligheter gjennom blant annet ny teknologi og smarte samfunn, sier han.

I dette arbeidet settes politiske mål fra både nasjonalt og lokalt nivå, og med seg har kommunen mange dyktige ledere, ansatte og ressurser fra næringsliv og sivilsamfunn, påpeker Bjerke.

– Samlet representerer de Askersamfunnet og har breddekompetanse og solid erfaring. De gir oss relevant innsikt om hva som er utfordringer, hvilke behov som må løses – og hvem som er aktuelle medspillere, legger han til.

Fra New Public Management til New Governance

Asker kommune har i flere år jobbet med å utvikle kommune 3.0-konseptet, som beveger seg fra New Public Management-filosofien over til New Governance, eller partnerskap, samarbeid og samskaping med frivillighet, organisasjoner og sivilsamfunnet. Dette beskriver Bjerke som svært meningsfullt. Dessuten gir det bedre lokalt tilpassede beslutninger og mer kraft i samfunnsutviklingen lokalt.

– Asker kommune ønsker «å bli sett i kortene» og bli utfordret fra eksterne sparringspartner fra de beste rådgiverne i landet. Vi bruker derfor rådgivere fra Deloitte, Agenda Kaupang, Oslo MET, DIFI, Opinion og Advokatfirma Hjort med flere som vi har stor nytte av i å utvikle bærekraftige løsninger, beste eller neste praksis; hva gjelder ledelse, organisasjon, styring og tjenestedesign, sier han.

Bjerke forteller at han siden han ble ansatt i 2009 som rådmann i Asker kommune vært godt kjent med Jørn Bue Olsens synspunkter omkring organisasjon / idrettsforvaltning, og har ved flere anledninger invitert ham til åpen dialog.

– Jeg har ikke vært kjent med Jørn Bue Olsen siste utspill i media denne gangen, men kan bekrefte at jeg ikke kjenner meg igjen i hans påstander og konklusjoner, sier han.

Powered by Labrador CMS