Samfunn

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

– Jeg har gjort det jeg skulle gjøre for kulturen

– Som politiker bør du kunne penger. Det kan jeg, og det er dét jeg må måles på, sier kulturminister Abid Raja om kritikken mot ham.

Publisert Sist oppdatert

De rødgrønne jobber nå med at sonderingene skal gå over i reelle forhandlinger om regjeringsmakt på Hurdalsjøen hotell. I midten av oktober, et par dager etter at statsminister Erna Solberg har lagt frem Statsbudsjettet, håper partiene å kunne være samstemte om en ny regjeringsplattform.

Nå når dagens statsråders tid rundt kongens bord nærmer seg slutten, er det også naturlig å reflektere over det de har oppnådd i regjering. Kulturminister Abid Raja har ledet kultursektoren gjennom den krevende pandemien. Selv er han opptatt av han må bli målt på de konkrete resultatene han har oppnådd for kulturlivet.

– Som mange påpekte i begynnelsen hadde jeg ingen bakgrunn fra kultursektoren da jeg tiltrådte. Men jeg har tidligere jobbet med finans og nasjonal transportplan på Stortinget – begge deler fagfelt jeg heller ikke hadde erfaring fra. Som politiker bør du kunne penger. Det kan jeg, og det er dét jeg må måles på, sier Raja til KulturPlot.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS