Samfunnsstyring

Siden sist

Et skrått blikk på ukens nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Willochske rystelser

Det er ille for Høyre å miste makten i Oslo. Først da det ble klart at populære Fabian Stang ikke får bli varaordfører i hovedstaden en gang, gikk det opp for partiet hvor dypt de har sunket. Det fikk til og med nestoren i partiet, tidligere fylkesmann, partileder og statsminister Kåre Willoch til å komme på banen.

«Det jeg mener er for eksplosivt til å si», sier han til Nettavisen. Noen vil mene der er bra at Willoch sparer nasjonen for rystelselsene som vil ramme dersom han sier hva han mener om at Fabian Stang ikke får bli varaordfører i Oslo. Nasjonen har problemer nok. Willoch er en veloppdragen mann der heftige gloser langt fra sitter løst. Det Willoch sannsynligvis var inne på tanken å si var følgende: «Nu går det alt for langt, dette er jo bare tulliball». Willoch har aldri brukt ordet «tulliball» så lenge han har vært politiker. Han nøyer seg som regel med å bruke ord som «urimelig», «betenkelig», «for meget», men han sier det med en patos som gjør at alle forstår at det er alvorlige saker det dreier seg om. Men «tulliball» har han så langt heldigvis ikke sagt det høyt.

Stang som eksport

Det er for galt at en såpass populær frontfigur som Fabian Stang skal havne i skyggenes dal. Det spørs om vi ikke bør tilby ham til en by i Sverige eller en annen by i Europa. Det bør være en by som er litt deppa, slik at Stang kan spre litt god stemning og få de til å tro på framtiden.

Vi har jo fått så mange flinke arbeidere fra Sverige, så det er ikke noe å si på at vi avgir noen til vårt naboland. I Høyre er de helt besatt av tanken på anbud. Det er klart det er mulig å legge ut Stang på anbud og la markedet avgjøre. Alt er bedre enn at Stang tråler rundt her i byen uten å få klippe over snorer eller kaste glans.

MDG-Lan i taxi

Etter at Miljøpartiet De Grønnes, Lan Marie Nguyen Berg, hadde deltatt i en debatt på NRK mandag kveld, satte hun seg i en taxi for å komme hjem. Det skulle hun ikke gjort. For samferdselsminister Ketil Solvik Olsen har øynene med.. Han var ikke sein om å melde fra på Facebook om hva Oslos mest kjente bilmotstander fikk seg til.

«#denfølelsen når «miljøpolitikere» bestiller drosje hjem fra NRK-debatt, hvor de ti minutt tidligere sa folk ikke trenger å kjøre bil. #LivogLære #HardtMøteMedVirkeligheten.» Mediene lot seg ikke be to ganger og la ut om at hun som sier en ting og gjør noe annet.

Men unge Berg sto ikke fram som en angrende synder med løfte om at hun aldri mer skal takke ja til gratis taxi betalt av NRK.

– Det er jo helt greit å ta taxi en gang i blant. Ellers sykler jeg hele året, forklarte Berg til Aftenposten. Slik er det med den saken.

Dagen etter skulle MDG-Lan stille på «God morgen, Norge» sammen med Raymond Johansen. Han dukket ikke opp, fordi han ble sittende fast i en bil i trafikken. Nan tok sykkelen og rakk fram i tide. Det er bare å spandere en sponset elektrisk sykkel på Johansen jo før jo heller.

Powered by Labrador CMS