Ledelse

Mindre stress å jobbe raskere?

Ja, mener konsulenten og topplederen Jack Zenger.

Publisert Sist oppdatert

Zenger, gründer og toppleder i konsulentselskapet ZengerFolkman, har sammen med kollegaen Joe Folkman sendt ut en spørreundersøkelse til 2300 personer i ulike land hvor de har spurt folk om de på generell basis følte seg:

  • a) overveldet med for mye å gjøre
  • b) har ting under kontroll og får gjort de viktigste tingene

Svarene de fikk inn viste at rundt en fjerdedel av de spurte følte seg overveldet, skriver Zenger i et innlegg hos Forbes. I den gruppen som var mest stresset, fant konsulentene blant annet ledere som hadde gått fra å være medarbeidere til å bli ledere. En tredjedel av disse følte seg overveldet i jobbene sine.

Zenger mener det er tre grunner til at man føler seg overveldet på jobb:

  • den faktiske arbeidsmengden
  • måten man prioriterer på og nærmer seg oppgavene på
  • hvor raskt man jobber

Folk nærmer seg lik arbeidsmengde på ulike måter. Den som klarer å prioritere det viktigste først og komme igjennom så mye som mulig på den tiden som er til rådighet, vil forlate arbeidsplassen med ro, og ikke angst, mener Zenger. Andre, som ikke har denne evnen i like stor grad, blir bekymret over at de ikke skal rekke alt, og forlater jobben med uro.

Zenger argumenterer også med at, alt annet likt, vil personer som jobber raskere klare å få unna mer arbeid, noe som igjen reduserer følelsen av overveldelse. Svar i undersøkelsen peker ifølge konsulenten i den retning: De som følte seg overveldet på jobben, oppga at de jobbet, og levde, noe langsommere enn gjennomsnittet.

Oppsummert viser undersøkelsen at den største forskjellen på de som følte seg overveldet og de som følte at de hadde kontroll på jobben var følgende: De som følte mest kontroll hadde evne til å pløye igjennom arbeid raskt, prioritere det viktigste først og tok viktige beslutninger.

Powered by Labrador CMS