arbeidsglede

Norge ligger på verdenstoppen i arbeidsglede og tillit, unntaket er ingeniører i olje og gass på vestlandet. Der har både arbeidsglede og tillit stupt.

Arbeidsglede og tillit i verdenstoppen

Norge er igjen europamestre i arbeidsglede og norske ledere er blant de beste i verden til å skape åpenhet og tillit. Men de er mindre gode til å gi retning.

Publisert

Neste uke legger Ennova og HR Norge frem rapporten Global Employee and Leadership index (tidligere European Employee Index), en måling av hvordan det står til med arbeidsglede og drivkreftene bak den i hele 39 land. Årets undersøkelse viser at Norge, på en skala til hundre, oppnår en score på 70,1 poeng for arbeidsglede. Dermed topper vi listen i Europa, og oppnår tredje høyest score i verden. Det er de samme plasseringene som i fjor.

Det norske arbeidslivet er også i verdenstoppen når det kommer til tillit. På spørsmålet «Min nærmeste leder skaper en arbeidskultur kjennetegnet av tillit og åpenhet» oppnår Norge en score på 67, hvilket gjør Norge til nr.5 i verden. På spørsmålet «I min avdeling respekterer og stoler vi på hverandre» er scoren 79 poeng, og nest høyest i verden.

Størst arbeidsglede i det offentlige

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS