Aktuelt

Bevegelser

Ny jobb og nye utfordringer

Publisert

Fra Norad til Samferdsels-departementet

Villa Kulild (51) slutter som direktør i Norad og går inn som departementsråd i Samferdselsdepartementet. Det melder Bistandsaktuelt.

Kulild startet som assisterende direktør i Norad, men overtok som direktør i 2010. Hun har 20 år bak seg i Olje- og energidepartementet, blant annet som ekspedisjonssjef og konstituert departementsråd. Hun har også vært energiråd ved den norske ambassaden i USA.

Nye nestledere i Changemaker

Diego Vaula Foss (27) og Ingrid Holmedahl (22) er valgt som nestledere for Changemaker, norges største utviklingspolitiske ungdomsorganisasjon.

Foss har ledet politisk utvalg for global helse de siste to årene og vært medlem av sentralstyret i Changemaker. Holmedahl har det siste året ledet kampanjen «Skal vi stanse?», og har erfaring fra sentralstyret, samt politisk utvalg fra gjeld og kapitalflukt.

Neste års sentralstyre vil foruten ledergruppen bestå av: Ane Evenmo, Frøydis Fossli Moe, Synne Wallin Haugen, Alexandra Kensland Letelier, Ingrid Urdahl, Mari Hasle Einang og Embla Regine Mathisen. Følgende valgt som ledere av politiske utvalg: Hanna-Marie Titland Sørensen (klima og miljø), Thea Crawford Svendsen (fred), Mina Hennum Mohseni (global helse), Tuva Krogh Widskjold (gjeld og kapitalflukt), Håvard Aagesen (handel).

Styreleder i FN-sambandet

Trine Lise Sundnes er valgt som ny styre-leder i FN-sambandet. Hun tar over etter Helga Hjetland som har ledet styret de siste åtte årene.

Sundnes har tidligere vært førstesekretær i LO og styreleder i Arbeidsmiljøsenteret. Hun har også vært nordisk styremedlem for arbeidstakersiden i FNs særorganisasjon for arbeidslivsspørsmål ILO.

Endringer i Egmont

Ole Kristian Ullereng går fra stillingen som annonsedirektør til kommersiell direktør i Egmont Publishing. -Ullereng ble ansatt som annonsedirektørav i 2012, og kom da fra Finn.

Bjørn Ingeborgrud blir ny leder for digital kommersiell produktutvikling i Egmont, og skal jobbe med Big Data og produktutvikling. I tillegg fortsetter han som prosjektleder for Big Data i TV 2.

Morten Danielsen blir ny markeds-direktør. Han kommer fra stillingen som leder for innovasjon og kommersialisering i markedsavdelingen. Han overtar etter Kjetil Opaas, som går over i ny stilling.

Ny daglig leder for Salgs- og Reklameforeningen

Salgs- og Reklameforeningen i Bergen (SRF) har ansatt Mariell Sæternes som ny daglig leder. Sæternes har utdannelse innenfor markedsføring, salgsledelse og økonomi fra Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole, og erfaring fra ledelse og gjennomføring av arrangementer.

Salgs- og Reklameforeningen i Bergen har en lang historie og er en viktig tradisjonsbærer i det bergenske næringsliv. I år fyller foreningen 90 år.

Skjef for MTGs radiovirksomhet i Norge

Kenneth Andresen (43) er ansatt som ny sjef for MTGs radiovirksomhet i Norge. Han får ansvaret for P4-Gruppen, som foruten P4 består av stasjonene P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem og P8 Pop. Andresen rapporterer til den nye MTG Norge-sjefen, Trygve Rønningen, som kom fra stillingen som Andresen nå overtar. Andresen kommer fra jobben som direktør for gruppens tilleggskanaler og har vært med helt fra starten i P4.

– Kenneth er en av de mest erfarne radiolederne i Norge, jeg er glad for at han har påtatt seg å være sjef for P4 og for resten av kanalporteføljen. Vi er midt inne i en digital transformasjon på radio-området. Andresen kommer selvsagt til å bli helt sentral i dette arbeidet, sier Rønningen til Kampanje.

Andresen tiltrer sin nye stilling umiddelbart.

Powered by Labrador CMS