Ledelse

Lest om ledelse

Journalist Anita Myklemyr følger utenlandske og norske nettsider, blogger og papirmedier som skriver om ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Forebygg uheldige reaksjoner hos deg selv

Forbered deg på krevende situasjoner.

Noen ganger går vi forsvar. Andre ganger blir vi mer aggressive enn strengt tatt nødvendig. Først etterpå erkjenner vi hvordan vi burde ha reagert for å komme bedre ut av situasjonen. Lee -Newman, professor i adferdsfag og lederskap ved IE -Business School, gir i et innlegg i Harvard Business Review noen tips om hvordan man kan styre egne reaksjoner i krevende situasjoner i en mer gunstig retning:

Kjenn dine svake sider: Lag deg en liste over situasjoner på jobben hvor det kan oppstå krevende øyeblikk. Situasjoner hvor du vet at det du sier og måten du reagerer på kan få stor betydning. Gå etterpå igjennom punktene på listen, og tenk igjennom: Hvordan arter dine «dårlige» reaksjoner seg i situasjoner som dette? Avbryter du? Blir du aggressiv? Blir du passiv? Detaljstyrer du? Er du rask til å dømme andre på negativt vis?

Forutse og planlegg: Når du er klar over dine egne, negative reaksjonsmønstre, har du mulighet til å ta større kontroll ved å forutse og planlegge dine egne reaksjoner før situasjonene faktisk oppstår. Gjør du det, øker igjen sjansen for at du unngår de dårlige reaksjonene betydelig. Hvis du vet at du har en tendens til å avbryte i møter, legg en plan for hvordan du kan lytte på en bedre måte i neste møte.

Design dagene dine: Evnen til å utøve selvkontroll varierer gjennom dagen og uken. Unngå legge opp samtaler som kan by på konflikter hvis du vet at du har lav selvkontroll eksempelvis sent på dagen eller den siste dagen i en travel arbeidsuke.

Slik svarer du på ett av de mest vanlige intervju-spørsmålene

Les mer: http://www.dagensperspektiv.no/2015/slik-svarer-du-pa-ett-av-de-mest-vanlige-intervjusporsmalene

Derfor er vi så glade i å skrive lister

Listeskriving bidrar til en følelse av kontroll i hverdagen. Les mer: http://www.dagensperspektiv.no/2015/derfor-er-vi-sa-glade-i-listeskriving

Slutt å fantasere om den perfekte jobben

Britisk karrierestrateg kommer med en aldri så liten kalddusj til den som måtte drømme om den perfekte jobben. Les mer: http://www.dagensperspektiv.no/2015/slutt-a-fantasere-om-den-perfekte-jobben

5 grunner til at spillteknologi kan fungere i arbeidslivet

Teknologi og ideer fra dataspill kan overføres til næringslivet og bidra til å øke kunder og ansattes engasjement, hevder IMD-akademiker. Les mer: http://www.dagensperspektiv.no/2015/5-grunner-til-at-spillteknologi-kan-fungere-i-arbeidslivet

For stor tro på objektive data?

Data kan se ut til å være objektive, men skal dataene gi mening, kreves det analyse. Les mer: http://Data kan se ut til å være objektive, men skal dataene gi mening, kreves det analyse.

Powered by Labrador CMS