Annonse
Tre av Norges største entreprenører har fått byggeoppdrag i Regjeringskvartalet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix      

Skanska, AF-gruppen og Veidekke får milliardkontrakter i regjeringskvartalet

– Dette er solide og gode entreprenører å spille på lag med for oss som byggherre. Det forsterker inntrykket av at mange gode krefter står sammen for å gjenreise regjeringskvartalet, sier Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen i en pressemelding.

De tre selskapene som har blitt tildelt kontrakter, er Norges største entreprenører.

Skanska får oppdraget med å rehabilitere Høyblokka, som skal bli kontorbygg for rundt 480 ansatte. De to øverste etasjene skal rives og erstattes med et fireetasjers påbygg på 18.000 kvadratmeter.

Kontraktens antatte verdi er satt til 1,05 milliarder kroner.

Veidekke har fått i oppdrag å bygge kjelleren. Den blir helt ny og har en størrelse på 25.000 kvadratmeter. Kontrakten har en antatt verdi på 1,2 milliarder kroner.

AF-gruppen fikk oppdraget med å sørge for energiforsyningen. Her skal det brukes sjøvann som skal gå gjennom en én kilometer lang rørledning fra Akershusstranda og Hammersborg.

Kontrakten har en antatt verdi på 550 millioner kroner.

Byggestarten er fremdeles avhengig av Stortingets godkjenning. Forventet byggestart er i 2021.

Statsbygg har også tre andre kontrakter som skal inngås. Dette er kontraktene for D-blokken, rigg og drift, og forberedende arbeider. Hvem som får disse blir trolig avgjort i løpet av de neste tre til seks månedene, opplyser Statsbygg.

Annonse
Annonse