Annonse
Foto: Gyldendal

Ingar Sletten Kolloens lanserer andre bind i storverket «Under krigen»

Boken åpner med at Heinrich Himmler kommer til Norge for å sørge for at Gestapo strammer grepet. Herfra følger vi tyske og norske nazisters skrekkregime, med splitt-og-hersk-strategier og nådeløs jakt på enhver som ikke underordner seg.

Foreldre og lærere prøver å hindre at barna oppfostres som nazister. Andre grupper danner holdningsfront mot NS-styret. Samtidig trappes undergrunnskrigen mot tyskerne opp gjennom spionasje, våpensmugling og sabotasjeaksjoner.

Men de fleste nordmenn har nok med å klare seg gjennom en stadig striere hverdag der familier splittes og frykten råder. Flere og flere tvinges til å ta krevende valg.

Vi blir kjent med motstandsfolk, NS-medlemmer og de som går i Gestapos tjeneste og blir angivere og infiltratører. Boken tar oss inn i torturrom og fengsler og inn i folks hverdagsliv. Og vi opplever hvordan nettet snøres tettere og tettere rundt de norske jødene. Dette er den store fortellingen om menneskene som levde under krigen i Norge

Ingar Sletten Kolloen (f. 1951) er forfatter og har skrevet biografier om blant andre Knut Hamsun, Joralf Gjerstad og dronning Sonja. «Vi må ikke falle» er første bind av Kolloens serie «Under krigen».

Annonse
Annonse