Annonse
Forfatter Gunnar Wærness. Foto: Vidar Ruud / NTB

Ny diktsamling av Gunnar Wærness

kom Gud          det er plass

i munnen på meg          du kan stå

på mine bein     og slippe frem

ditt lys

 

stemmen din     er her

den venter på deg         kom

og bruk den      vi gjør plass      i hjertet

vi har kommet   for å høre         ordet    finne sted

 

«Ta på Jesus» er et diktverk fritt etter Salve Mundi Salutare av Arnulf van Leuven (ca. 1200-1250), senere tonsatt og bearbeidet av Dietrich Buxtehude (ca. 1637-1707) under navnet Membra Jesu Nostri.

Forlaget Oktober

I bokens første del, «Ta på Jesus», blir det intime møtet med den torturerte gudens kropp til sang, historie, kritikk, overgivelse, nærvær og kjærlighet. I den andre delen, «Ta på Ordet», handler det om forsøket på å gjøre et gammelt budskap nytt, og om hva det krever: anklage, omveltning, perspektiv-skifte. Den tredje delen, «Ta på Jorda», er en reportasje, et forsøk på å være virkelig midt i overveldelsen.

«Ta på Jesus» er poesi som undersøker hva som må til for at noe indre skal bli noe ytre, for at idé, potensial, tro og håp skal bli til kropp, gave, møte og nytte. Boken utgis i en tospråklig utgave, hvor den engelske versjonen er gjendiktet av Gabriel Gudding.

Gunnar Wærness, født 1971, er forfatter, gjendikter og kabarettartist. Wærness debuterte i 1999 med diktsamlingen «Kongesplint», som han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for. Han har siden utgitt samlingene «Takk» (2002), «Hverandres» (2006), «Bli verden» (2007), «Tungen og tåren» (2013), «Venn med alle» (2018) og «Å skrive er å be om for mye» (2020). For «Venn med alle» ble Wærness nominert til Brageprisen. I 2010 redigerte han antologien «Verden finnes ikke» på kartet i samarbeid med Pedro Carmona-Alvarez. Sammen med Henrik Skotte utgjør han kunstnerduoen Brødet og Eselet, som utga boken «Del likt» i 2017.

 

Annonse
Annonse