Annonse
Kathrine & John André Lium-Netland Foto: Privat

«Together» – Ny singel fra Kathrine & John André Lium-Netland

Kathrine & John André Lium-Netland, et relativt nygift par som skriver, fremfører og utgir musikk sammen. Paret har akkurat sluppet singelen «Together». En uptempo poplåt som også bringer inn andre sjangere.

Tekst og melodi til «Together» er skrevet av Kathrine, og John André har laget arrangementet. De spiller inn og mikser låtene i sitt eget studio i Sarpsborg, og dette er deres syvende utgivelse som duo.

– Det er jo gøy å være to personer som til sammen skaper et helt kor og orkester!  Det vil si; det instrumentale er det John André som står for, mens alt det vokale tilfaller Kathrine, sier paret i en pressemelding. 

– I denne låten føler vi oss virkelig hjemme på hver vår måte. Den representerer mye av det vi selv har lyttet til av musikk, parallelt som vi virkelig har fått anledning til å folde ut de musikalske vingene våre. Kathrine ved å vise flere sider av seg selv som sanger, og John André gjennom varierende instrumentering og tonal fargelegging. 

Kathrine elsker å fly. Hun elsker å sveve. Enten det er ved hjelp av en fallskjerm på vei ut av et fly, eller om det dreier seg om å henge i en strikk på vei utfor en bro. John André foretrekker å kaste seg ut på det mer metaforiske plan, men begge elsker å bli løftet opp av musikkens berusende vinger og leke seg med ord og toner.

– Musikk er en sårbar uttrykksform som knytter oss enda sterkere sammen. Det betyr derfor mye for oss å kunne skape, fremføre og utgi musikk i fellesskap. Ja, det er faktisk en livsstil som farger alle livets fasetter. Det virker begge veier, siden livet farges i musikken og omvendt. Vi skriver låter både hver for oss og i samarbeid, men har også noen coverlåter på reportoiret som vi tolker med vårt eget uttrykk. 

Begge musikerne er blinde, og helt siden barneårene har de på hver sin kant fokusert mye på musikk. Kathrine med sangoppdrag, talentkonkurranser og jule-cd i 2001, og John André som musiker og arrangør for ulike artister. Det var også den brennende lidenskapen de begge har for musikk, som først gjorde dem oppmerksomme på hverandre. De bor i Kathrines fødeby Sarpsborg, mens John André opprinnelig er fra Bergen.

– Teksten til «Together» er kanskje litt banal, i hvert fall ikke av den mest avanserte. Men det kan allikevel være mye dybde i enkle og ufiltrerte kjærlighetsfraser. For det er det denne låten er; en munter kjærlighetssang som både skildrer det savnet man kjenner på når ens kjære ikke er i umiddelbar nærhet, og den overstrømmende takknemligheten som fyller et bankende hjerte når den store kjærligheten har kommet for å bli. Vi håper låten kan bringe litt sol og varme på mørke og kalde høstkvelder. Og husk: ingen kjærlighetserklæring er klisjefull dersom man snakker fra hjertet. 

«Together» har nettopp blitt tilgjengelig hos de fleste strømmetjenestene. Her kan du lytte til låta og velge den tjenesten som passer best.

 

Annonse
Annonse