Annonse
Ingen må ringe med sykkelklokke uansett vær og føreforhold. Foto: Janerik Henriksson/TT Nyhetsbyrån

Skråblikk​Fortsatt fritt valg med ringeklokke

Det er påbudt med ringeklokke på sykkelen, men det er ikke klare regler for når vi skal bruke den. I den nye regjeringens plattform står det ingen ting om det. Ettersom flere skal sykle framover, skulle en tro den nye regjeringen ville ha laget mer presise regler for når det skal ringes.

Regjeringen har imidlertid valgt å la sykkelklokkene bli omfattet av den varslede tillitsreformen. Det skal altså fortsatt være slik at syklistene skal ringe med klokkene når de synes det passer. Men regjeringen ønsker at det skal ringes mer enn det som er tilfelle i dag. Om så ikke skjer, kan det bli aktuelt å lage klare regler for når det skal ringes og be politiet sørge for at sykkelklokkeloven følges.

Nye jobber

Det viktigste for den nye regjeringen er å sørge for full sysselsetting. Det betyr at det må skape en rekke nye jobber.

På bygda er de alt i gang. Nationen skriver at «reality-kjendis starter anleggsfirma – nå har han han skaffet seg traktor».

Det er en god ende å starte i. Han man først traktor, er det veldig mye en kan holde på med.

App mot psykiske plager

Den nye regjeringen gjør det klart at de vil satse enda mer på rus- og psykiatri enn den forrige regjeringen. Også på dette området skal det digitaliseres og effektiviseres.

Helsedirektoratet lanserer fem nye apper som skal fungere forebyggende og dempende om en kjenner seg nedstemt, stresset eller urolig.

Så nå blir det mye opp til den enkelte. Første spørsmål når noen ringer for å få hjelp blir: Har du prøvd appen?Alle må prøve appen i åtte uker før en får gå videre i pakkeforløpet for psykiske plager.

Røper navnet

Mediene har vært mye opptatt av det som skjer på den hjemlige politiske fronten for tiden. Men VG har funnet plass til saken om at «Farmen-paret» Tonje Frøystad Garvik (32) og Lene Sleperud (32) betror offentligheten at navnet på sønnen deres er inspirert av TV-serien «Sesam Stasjon».

Han skal hete «Max». Det er notert.

Ukens sitater

«55 nye årsverk og økt satsing mot nettovergrep i politiet.» (Politiforum).

Det bør være tilstrekkelig til at politiet får feie for egen dør.

 

«Koronapandemien gjorde tiden som finansminister krevende.» (Stortinget).

Det har ikke virket slik på Jan Tore Sanner. Han har fått bruke flere milliarder på et år enn noen finansminister før ham.

 

«Ikke la menn være menn.» (Vårt Land).

Grei oppfordring fra kommentator Elise Kruse, men uklart hva de skal være istedenfor.

 

«For mindre enn ein måned siden blei Fjågesund kyrkje i Telemark forsøkt påtent. Nye funn styrker mistanken til politiet om at gjerningspersoner står bak».
(Vårt Land).

Det lover godt når politiet alt har klart å finne ut at det er gjerningspersoner som har tent på.

 

Annonse
Annonse