Annonse
 Kong Harald og Munchmuseets direktør Stein Olav Henrichsen under åpningen nye Munch i Oslo- gående, ikke i el-bil Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Skråblikk​Munch i el-bil-ikke en vits

I 98 år har Fiskeribladet holdt seg med vitsespalten «Plukkfisk». Nå vil de legge den ned, og de vil ha det til at grunnen er at de er blitt så forferdelig bevisst på metoo.

«Alt for mange kvinner og unge jenter behandles uverdig, og vi i Fiskeribladet innser at vår tradisjonsrike vitsespalte ikke akkurat motvirker denne kulturen. Kanskje er vi til og med en del av den», skriver avisen.

Makan til en ensidig og humørløs redaksjon. Når hele spalten legges ned, må det være fordi de ikke kan vitser som kvinne og unge jenter kan synes er morsomme.

Framfor å legge ned vitsespalten burde de heller lært seg noen nye vitser.

Munch med el-bil

Da de borgerlige styrte landet var de opptatt av at kulturen måtte sikre seg inntekter fra private sponsorer. Dette har direktøren på Munch-museet, Stein Olav Henrichsen, tatt på ramme alvor.

Munchmuseet har inngått avtale med elbil-produsenten Polestar. I den forbindelse har direktør Henrichsen avslørt at han har så god kjennskap til Edvard Munch at han vet hvilken bli han ville kjørt om han fortsatt hadde oppholdt seg i de levendes land.

«Jeg er ganske sikker på at hvis Munch hadde levd i dag, så hadde han nok ervervet en Polestar», sier han.

Grunnen er at Munch hadde så stor interesse for tekniske nyvinninger.

Henrichsen er blitt møtt et «Skrik» av protester for at han kommersialiserer Munch på denne måten. Han forsvarer seg med at de var kun humoristisk ment at Munch ville ha kjørt Polestar om han hedde levd i dag.

Det kan eller nevne at Picasso har inngått et samarbeid med Ikea. Picasso med sin kubistiske stil hvor elementer settes sammen i nye konstellasjoner, ville selvsagt elsket å skru sammen Ikea-møbler uten bruksanvisning.

Håpløse forslag

Tidligere finansråd. Svein Gjedrem, har gitt forklaringen på hvorfor det er så slitsomt å være toppbyråkrat. 80 prosent av jobben går ut på å slå ned håpløse forslag fra politikerne, mener han.

Politikerne gir seg ikke. De foreslår og foreslår, mer og mer. Og han har erfaring med å slå ned og slå ned.

Det tar på å slå ned så mye hele tiden. Politikerne betaler de riktignok godt for at de skal fortsette sin nedslående virksomhet år etter år.

Ukens sitater

«Halvparten av Norges kommuner har advokater.» (NRK).

Det betyr at i den andre halvparten gjør en opp på kammerset på andre måter enn å krangle om hva loven sier.

 

«Hva heter Fantomets hund?» (Klassekampen).

Selv etter regjeringsskiftet er det fortsatt slik at han holder seg med en ulv.

 

«Nabokrangel førte til basketak med spett og gjerdestaur.» (Nordlys).

Et strålende eksempel på at det gjelder å kunne bruke det en har for hånden om naboen ypper til strid.

 

Annonse
Annonse