Annonse

Samantha Fox vil prøve seg som Gud

Regjeringen har fått en vanskelig sak i fanget. Det skal settes opp en musikalkomedie med utgangspunkt i juleevangeliet i Trondheim Spektrum i desember. Arrangørene har spurt Samantha Fox om å spille Gud.

Samantha Fox har 38 gull- og platinaplater på verdensbasis. Så hun er absolutt kvalifisert.

Men å hente inn en stjerne til å spille Gud i Trondheim, bryter med hele ånden i Hurdalserklæringen. Nå er det folk flest sin tur. Det betyr ikke at hvem som helst kan få bli med på musikal selv om det er komedie. Men slike nøkkelroller må gå til norske utøvere.

I Sp er det en utbredt omfatning at det hadde vært verre om de hadde hentet en artist fra EU.

I KrF har de ennå ikke kommet over at Samantha Fox lot seg avbilde toppløs i The Sun for 38 år siden. Da var hun 16 år.

Hun finner neppe på det i Trondheim, men man kan aldri være trygg. Så KrF håper regjeringen skjærer igjennom og skaffer oss en rotekte norsk artist til denne rollen.

Røkke uten kone

Kjell Inge Røkke har denne gangen sendt brev til aksjonærene sammen med konsernsjef Øyvind Eriksen. Kommentator Thor Jensen skriver rett ut i Dagens Næringsliv at det var mer fart over sakene da han skrev brevet sammen med sin daværende kone, Anne Grete.

Tidligere var brevene spekket med referanser til Petter Northug, Peter Seller-vitser og Rudyard Kipling. Med Eriksen på laget blir Røkke for saklig.

Han ønsker seg kona som medforfatter til neste års brev.

Det må kunne la seg gjøre. Bare han ikke får en eller annen kommunikasjonsrådgiver til å skrive brevet for seg. Spar oss for drøvtyggede budskap i tre punkter.

Nye tider - nye idoler

Siden 50 tallet har bedehuset i Kvam i Hardanger vært i bruk. Nå skjer det en endring som en del vil mene ikke er uvesentlig, men helt i pakt med trenden i tiden.

Bedehuset er blitt solgt til Fosse-stiftelsen- og nå blir bildet av Jesus erstattet med bildet av Jon Fosse.

Ikke noe å si på det. Fosse selger mer enn Jesus.

I bedehuset skal det nå stilles ut kunst, plakater og forestillinger. Men korset ved inngangsdøren skal bli stående inntil videre. Det var en eldre bedehusgjenger som innstendig ba om det, skriver Vårt Land.

Ukens sitater

«Forskningen viser at når du er over 45 og 50, så begynner noe å skje.»(NRK).

Det er flere som i likhet med psykolog Sissel Gran kan forteller at noe har skjedd etter 40 og 50 og de regner med enda mer vil skje etter 60 og 70.

 

«Det kan se ut som om de som ikke døde tidligere, dør nå.» (Aftenposten).

Før eller seinere måtte det skje, som SSB-forsker Anders Sønstebø peker på.

 

«Vil ha 24 timer lang debatt om bærekraft i Stortinget.» (NTB).

Om det sorter mye på effektive tiltak for å begrense utslipp av CO2, vil i alle fall Nikolai Astrup (H) at de skal snakke om å få ned klimautslippene.

 

«Eksplosjon i antall unge uføre. Tåler de virkelig ingen ting?» (Aftenposten).

Det er nok slik det er. Går en lenge uten jobb, er det en del som blir lettantennelig.

 

Annonse
Annonse