Ledelse

Statkraft-sjefen slapper av med bading, båtturer og lesing av bøker og aviser i sola

Harald Vaagaasar Nikolaisen har planer om å tilbringe sommerferien i Norge – og veksler mellom hytta i Tvedestrandskjærgården og hjemstedet hans Farsund.

Publisert Sist oppdatert

– Begge steder er nydelige steder for feiring av sommer ved sjøen, med bading og båtliv, sosialt med venner og familie og alt som hører til, sier han.

– Hvordan forholdet du deg til jobb i sommerferien?

– Juli er vanligvis en relativt rolig tid på jobb. Så hvis det ikke skjer noe spesielt, blir det ikke så mye jobbing. Jeg følger med på hva som skjer og driver litt ajourhold og avklaringer - men har stort sett fri, bortsett fra ett og annet sommerintervju.

For å koble av tilbringer Vaagaasar Nikolaisen «sakte tid» med familien uten for mange planer - med bading, båtturer og lesing av bøker og aviser i sola.

– Jeg har få konkrete planer slik at vi kan ta dagen etter været og innfallsmetoden.

Reiseradio til frokost

– Hva hører du på av lyd i sommer?

– Reiseradio-introen til frokosten hver dag, fordi det setter skikkelig feriestemning. En bonus med nettradio er at det kan skje når det passer fra dag til dag. Ellers er det lite podcast eller lydbøker om sommeren for min del, men ungdommens spillelister sikrer chill bakgrunnsmusikk.

Sommeren er lesing fremfor lytting for Statkraft-sjefen. Han anbefaler varmt Lars Ellings «fyrstene av Finntjern» og «Hekneveven» av Lars Mytting som han endelig har kommet i gang med.

– «Tillintetgjøre» av Michel Houellebeck ligger også og frister på bordet. «Noise» av blant annet Kahneman kan være noe for dem som absolutt må ha noe fagrelatert i ferien.

– Hva må være på plass for at det skal bli en bra ferie for deg?

– Fint sommervær hjelper selvfølgelig, men vi må ta været som det kommer. Det viktigste er frihet til å kunne kose seg gjennom dagene sammen med familie og venner uten planer og plikter.

Powered by Labrador CMS