Annonse
Stein Erik Vellan Foto: Telia

Han blir ny administrerende direktør i Telia Norge

Stein-Erik Vellan, nåværende administrerende direktør for Telia Finland, vil erstatte dagens sjef Abraham Foss.

– Stein-Erik har omfattende ledererfaring fra telekomindustrien, og har de siste tre årene ledet Telia Finland på en utmerket måte. Jeg er veldig glad for at han har takket ja til å lede vår operasjon i Norge, og føler meg sikker på at han vil videreutvikle vår konkurransekraft til glede for alle norske kunder i fremtiden, sier Christian Luiga, konstituert konsernsjef i Telia Company.

Stein-Erik Vellan har ledet Telia Finland i en transformasjonsfase, og etter mange år som leder i utlandet vender han nå hjem til Norge.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Finland og har virkelig blitt glad i Telia, kollegaene mine og ikke minst våre kunder. Telia Finland er godt rustet for fremtiden, og jeg ser frem til å komme tilbake til Norge for å lede vår virksomhet der, sier Stein-Erik Vellan, påtroppende administrerende direktør Telia Norge.

Under Abraham Foss har Telia Norge gått fra å være et rent mobilselskap med noen hundre ansatte og 7 milliarder i omsetning i 2014 til et industrielt teknologiselskap med flere tusen medarbeidere, 14 milliarder i omsetning og et sterkt driftsresultat.

Han har vært med siden sammenslåingen mellom den gang NetCom og Tele2, OneCall og MyCall tilbake i 2015, deretter utbygging av 4G-nett, navneendring til Telia i 2016, oppkjøp av B2B-selskapet Phonero i 2017 og sist gjennom sammenslåingen med Get TDC i 2018.

– Når Telia nå går over i en ny mer driftseffektiviseringsfase var det naturlig for meg å gjøre opp status, og enden på visa ble at jeg ønsker å søke nye utfordringer utenfor Telia, sier Abraham Foss.

 

Annonse
Annonse