Annonse
– Hvis jeg har ting jeg lurer på rundt nye produkter og tjenester, går jeg ofte forbi fire nivåer i organisasjonen, og spør de unge, sier Karoline Nystrøm. Foto: Bård Andersson.

Lederfilosofi ​Henger med 25-åringer for å holde seg oppdatert

I et intervju med Finansavisen forteller den erfarne lederen at hun har klart å komme i en slik posisjon fordi hun henger mye med 25-åringene på arbeidsplassen.

– Hvis jeg har ting jeg lurer på rundt nye produkter og tjenester, går jeg ofte forbi fire nivåer i organisasjonen, og spør de unge. De har full kontroll, sier hun til avisen.

På jobb har hun også to 25-åringer som fungerer som omvendte mentorer. Hun forteller at gjennom denne ordningen lærer om det digitale og får påfyll fra et annet perspektiv.

– Det er utrolig nyttig. Jeg tror man må innse at man har bikket 40, og at det å holde seg oppdatert må stå høyt på prioriteringslisten.

Uhøytidelig tone

Nystrøm understreker også viktigheten av å spørre om hjelp og støtte. Hun stiller mange åpne spørsmål og ber stadig om en forklaring på det hun ikke forstår. Dette tror hun er med på å bryte ned hierarkiet.

Hun er også opptatt av å være uhøytidelig.

 – Jeg er veldig bevisst på å være en rollemodell på å feile. Feiler vi, er det et bevis på at vi prøver hardt nok. Du kan ikke bare satse trygt hvis du skal lykkes innenfor teknologi, da må du gutse litt, sier hun.

Hennes siste råd er at ledere må lære seg å lære. Det tror hun vil bli avgjørende fremover.

Annonse
Annonse