Annonse
Foto: Posten Norge / Tore Oksnes 

Posten henter sikkerhetssjef fra Huawei

Tore Orderløkken er ansatt som leder for informasjonssikkerhet (CISO) i Posten Norge,

Ansettelsen er et ledd i å styrke arbeidet med informasjonssikkerhet eksternt og internt.

– Informasjonssikkerhet blir viktigere, og Tore Orderløkken vil med sin brede erfaring ytterligere styrke vår satsing på området, sier Morten Stødle, konserndirektør for it og digitalisering i Posten Norge.

Orderløkken kommer fra stillingen som Cyber Security Officer i Huawi Norge, og har tidligere jobbet blant annet i Evry, Telenor, Forsvaret og Norsk senter for informasjonssikring.

Orderløkken har kun vært i Huawei siden april 2018. 

Nettavisen Digi spurte Orderløkken om han skulle jobbe for å overbevise om at Huawei ikke spionerer på brukerne sine da han startet i jobben. 

– Noe av jobben min vil bli å sette meg inn i hvordan Huawei jobber og hvordan de tenker, og hvor transparente de er. Det går litt på min bakgrunn og integritet på sikkerhetsområdet, så jeg vil bruke tid på nettopp det. Ser man på hva selskapet gjør ellers i verden er de inne med ganske store leveranser innen kritisk infrastruktur. Man har også satt opp sentre og tilgjengeliggjort kildekode, og det er gjort mange grep for å sikre at leveransene ikke kan brukes på den måten som du antyder.– Det blir min oppgave å få den oversikten og kompetansen fra Huawei. Og er jeg overbevist så skal jeg kunne overbevise andre også, sa Tore Larsen Orderløkken til Digi for ett år siden.

 

Annonse
Annonse