Annonse
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) under nøkkeloverrekkelse i Nærings- og fiskeridepartementet Foto: Fredrik Hagen / NTB

Den nye næringsministeren har en formue på over 50 millioner kroner

Vestre vil fremdeles motta millionutbytte fra familiebedriften, som produserer utemøbler, mens han de neste fire årene skal være den nye regjeringens næringsminister, skriver E24.

– Utbyttet har gått til blant annet å betale formuesskatt for aksjene i selskapet, skriver Vestre i en epost til avisa.

Han eier 70 prosent av selskapet som bærer familienavnet og ble startet i Haugesund i 1947. Til avisen forklarer han at mesteparten av formuen er aksjene i møbelselskapet.

VG har samlet inn ligningstall fra 2016 til 2019 som viser at Vestre har hatt inntekter på mellom 2,5 og 3,3 millioner kroner. Ifølge Vestre har dette vært en kombinasjon av lønn og utbytte, samt styrehonorarer og andre goder. Selve lønnen som daglig leder i møbelfirmaet lå på i overkant av 1,5 millioner.

Dermed blir ikke noen stor forandring når 35-åringen tar på seg jobben som næringsminister. Den gjeldende lønnen for regjeringsmedlemmer er på 1,41 millioner kroner.

Til sammenligning har Vestres nye sjef, statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) en formue på om lag 90 millioner kroner. Den stammer fra arv etter salget av ovnsfabrikanten Jøtul, som var i familiens eie fram til 1970-tallet.

 

Annonse
Annonse