Annonse
Frps finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi, advarer om at Aps valgløfte vil politisere fondet og vil kunne sette spørsmålstegn ved oljefondets integritet og om fondet er det politisk verktøy.  Foto: Ørn E. Borgen / NTB      

Frp: – Uklokt å politisere oljefondet

Ap-leder Jonas Gahr Støre sa onsdag til Dagens Næringsliv at hvis han blir statsminister skal oljefondets mandat endres for å ta mer hensyn til klimarisiko.

Frps finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi, advarer om at Aps valgløfte vil politisere fondet.

– Det er uklokt å politisere oljefondet gjennom å sette krav eller føringer om nullutslipp fra selskapene fondet investerer i, og at fondet direkte eller indirekte skal være en pådriver for dette, skriver Limi i en epost til Dagens Næringsliv.

Limi mener endringen som Støre skisserer, vil sette spørsmålstegn ved oljefondets integritet og om Oljefondet er det politisk verktøy.

– Det vil kunne rokke ved målet om høyest mulig avkastning til moderat risiko, sier Limi.

Støre støtter seg på konklusjonene til Skancke-utvalget , som mener oljefondet må sette krav om nullutslipp fra selskapene de investerer i.

Limi mener oljefondet allerede i dag vurderer klimarisiko.

– Oljefondet vurderer selvsagt selskapene fondet skal investere i, faktorer knyttet til selve selskapet, markedet de opererer i, politisk risiko og klimarisiko og andre faktorer. Så dette mener jeg allerede er godt ivaretatt, uten at man trenger å endre på retningslinjene til fondet.

Annonse
Annonse